Deutsche Bank: Εισαγγελική «έφοδος» στα γραφεία της στην Κολωνία - Ερευνάται για αμφιλεγόμενες συναλλαγές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Εισαγγελική «έφοδος» στα γραφεία της στην Κολωνία - Ερευνάται για αμφιλεγόμενες συναλλαγές
Συνολικά 1.500 άτομα ερευνώνται από τους εισαγγελείς της Κολωνίας.

Έφοδο πραγματοποίησαν εισαγγελείς στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank στο πλαίσιο της τεράστιας έρευνας της Γερμανίας για τις αμφιλεγόμενες συναλλαγές Cum-Ex στις οποίες έχουν εμπλακεί μερικές από τις πιο ισχυρές χρηματοοικονομικές εταιρείες του κόσμου.

Οι εισαγγελείς της Κολωνίας ξεκίνησαν επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις της τράπεζας στη Φρανκφούρτη την Τρίτη, ανακοίνωσε η τράπεζα, προσθέτοντας ότι η επιδρομή είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης έρευνας που εκκρεμεί από το 2017 και στην οποία η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως.

Μια εκπρόσωπος των αρχών της Κολωνίας επιβεβαίωσε ότι 114 αστυνομικοί ερευνούν ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και τα σπίτια δέκα υπόπτων χωρίς να αποκαλύψει κανένα όνομα.

Στη σαρωτική έρευνα Cum-Ex, η Κολωνία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του έτους ψάχνοντας στις γερμανικές έδρες διεθνών τραπεζών. Αξιωματούχοι έκαναν έφοδο στα γραφεία της Barclays στη Φρανκφούρτη τον Μάρτιο, ημέρες μετά την έρευνα των εγκαταστάσεων της Bank of America και Merrill Lynch. Τα γραφεία της Morgan Stanley ερευνήθηκαν τον Μάιο και η JPMorgan Chase τον Αύγουστο. Συνολικά 1.500 άτομα ερευνώνται από τους εισαγγελείς της Κολωνίας.

Photo: GettyImages/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Κεφαλαιακό κέρδος 300 εκατ. ευρώ στο δ' τρίμηνο από πώληση του ιταλικού δικτύου της

Deutsche Bank: Πρώην διευθύντρια καταγγέλλει πως απολύθηκε λόγω ηλικίας και φύλου

gazzetta
gazzetta reader insider insider