Vodafone και Three UK προς συμφωνία για τον μεγαλύτερο πάροχο κινητής στη Βρετανία - Με αξία έως και 15 δισ. στερλίνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Vodafone και Three UK προς συμφωνία για τον μεγαλύτερο πάροχο κινητής στη Βρετανία - Με αξία έως και 15 δισ. στερλίνες
Οι δύο εταιρείες θα μετρούν το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά κινητής της χώρας με περίπου 27 εκατ. συνδρομητές ή το 46% όλης της «πίτας» κινητών τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας.

Η Vodafone και η CK Hutchison, μητρική εταιρεία της τηλεπικοινωνιακής Three UK, είναι σε συζητήσεις για ένα deal που θα μπορεί να δημιουργήσει τον μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sky News, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της Three UK ή κάποια άλλη μορφής ενοποίησης των δύο ομίλων, με στόχο την ανακοίνωση μιας συμφωνίας μέχρι το τέλος του 2022. Το deal θα μπορούσε να ανακοινωθεί τους ερχόμενους μήνες, αφόρου οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είχαν «παγώσει» τους προηγούμενους μήνες. Ωστόσο, οι επαφές δεν θεωρούνται «κλειδωμένες» και οι συζητήσεις θα μπορούσαν να λήξουν άγονα.

Ακόμα, η συμφωνία δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς ακόμα κι αν οι δύο εταιρείες κατέληγαν στο deal, αυτό θα έπρεπε να λάβει το πράσινο φως τόσο από την αρμόδια αρχή τηλεπικοινωνιών της χώρας (Ofcom) όσο και από τη βρετανική αρχή ανταγωνισμού και επιχειρήσεων.

Δεδομένου πως μια συμφωνία μεταξύ της Vodafone και της Three UK θα δημιουργούσε τον μεγαλύτερο «παίχτη» στην αγορά κινητής της Βρετανίας, θεωρείται πιθανό πως οι αρχές θα ζητούσαν αναλυτική έρευνα για τη συμφωνία και πιθανά θα αξίωναν αλλαγές προκειμένου να δώσουν την τελική τους έγκριση.

Σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία, οι δύο εταιρείες θα μετρούν το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά κινητής της χώρας με περίπου 27 εκατ. συνδρομητές ή το 46% όλης της «πίτας» κινητών τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας.

Όπως αναφέρει το Sky News, η συνολική αξία των δύο εταιρειών σε περίπτωση ολοκλήρωσης του deal θα ανερχόταν μεταξύ των 12 και των 15 δισ. στερλινών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρή κεφαλαιακή βάση και ρευστότητα διαθέτει η Credit Suisse λέει ο CEO, πτώση 10% στη μετοχή

Tesla: Κάτω από τις προβλέψεις οι παραδόσεις οχημάτων στο γ' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider