FedEx: Περικοπές δαπανών ύψους 2,7 δισ. δολ. και αυξήσεις στις χρεώσεις για μεταφορικά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FedEx: Περικοπές δαπανών ύψους 2,7 δισ. δολ. και αυξήσεις στις χρεώσεις για μεταφορικά
Στην ελαχιστοποίηση των δαπανών της στοχεύει η FedEx και σκοπεύει να το επιτύχει με δραστικές περικοπές.

Η FedEx θα προχωρήσει σε τεράστιες περικοπές δαπανών μεταξύ 2,2 και 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το επόμενο οικονομικό έτος ενώ θα αυξήσει τις χρεώσεις των αποστολών της κατά μέσο όρο κατά 6,9% από τον Ιανουάριο.

Ο σχεδιασμός έρχεται μετά τα τριμηνιαία αποτελέσματα της περασμένης εβδομάδας που κατέπληξαν τη Wall Street και προκάλεσαν βαθύτερες ανησυχίες για την εταιρεία και ευρύτερα την οικονομία των ΗΠΑ, παρόλο που η επιχείρηση είχε προειδοποιήσει τους επενδυτές να περιμένουν αδύναμα αποτελέσματα.

Πάντως, ο μεγαλύτερος ταχυμεταφορέας στον κόσμο σημείωσε άνοδο 2,8% στις απογευματινές συναλλαγές της Πέμπτης, διαγράφοντας τις προηγούμενες απώλειες μετά την ανακοίνωση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων και τις λεπτομερείς πρωτοβουλίες για τη μείωση του κόστους.

Όπως αναφέρεται, οι προαναγγελθείσες περικοπές θα προέλθουν σε μεγάλο βαθμό από την Express, θυγατρική της FedEx με τη διοίκηση να υπογραμμίζει πως θα εξοικονομηθούν 1,5 έως 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτή τη μονάδα.

Λιγότερα θα προέρθουν από τη Ground της FedEx, της οποίας τα φορτηγά μεταφέρουν πακέτα σε επιχειρήσεις και κατοικίες στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η επιχείρηση υπολογίζει να εξοικονομήσει 350 έως 500 εκατομμύρια δολάρια από αυτή τη μονάδα, συμπεριλαμβανομένης της παύσης ορισμένων λειτουργιών της και της διακοπής των εργασιών της Κυριακής.

Η FedEx τόνισε τέλος ότι άλλα 350 έως 500 εκατομμύρια δολάρια θα προέλθουν από την αναβολή άλλων έργων και το κλείσιμο ορισμένων γραφείων και εταιρικών εγκαταστάσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Spiegel: Οι ΗΠΑ θα γίνουν ο βασικός προμηθευτής της Ευρώπης με LNG - Αργούν να πέσουν οι τιμές

Γκεοργκίεβα: Ο κόσμος θα βγει στους δρόμους παγκοσμίως - Εχθρός μας ο πληθωρισμός

Target: Προσλαμβάνει 100.000 εργαζόμενους για τις γιορτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider