Citi: Αυξάνει την πρόβλεψη για την κερδοφορία της Mytilineos την επόμενη τριετία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citi: Αυξάνει την πρόβλεψη για την κερδοφορία της Mytilineos την επόμενη τριετία
H Citi προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη του 2022 θα είναι διπλάσια (349 εκατ. ευρώ) σε σχέση με το 2021, ενώ για το 2023 και το 2024 τριπλάσια σε σχέση με αυτά του 2021.

Σε αύξηση της πρόβλεψής της για την κερδοφορία της Mytilineos την επόμενη τριετία, προχώρησε η Citi, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η Εταιρεία διανύει περίοδο σημαντικής αύξησης των κερδών της σε νέα, ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, η Citi προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη του 2022 θα είναι διπλάσια (349 εκατ. ευρώ) σε σχέση με το 2021, ενώ για το 2023 (452 εκατ. ευρώ) και το 2024 (492 εκατ. ευρώ) τριπλάσια σε σχέση με αυτά του 2021 (162 εκατ. ευρώ).

Παράλληλα, σημειώνει ότι με όχημα τις ευκαιρίες της «πράσινης» ανάπτυξης, η Εταιρεία μέσα από δύο ευδιάκριτους πυλώνες:

Α. επιταχύνει τη ανάπτυξη του σημαντικού παγκόσμιου portfolio, των >8GW σε έργα ΑΠΕ (P&G BU, RSD BU), που κατέχει, το οποίο λόγω της γεωγραφικής διαφοροποίησής του ευνοεί τη γρήγορη ανάπτυξή του

Β. «πρασινίζει» και αναβαθμίζει τη συνολική παραγωγή αλουμινίου (Metallurgy BU), μεταξύ άλλων μέσω ΑΠΕ, ενισχύοντας έτσι σημαντικά τα δομικά πλεονεκτήματα του Τομέα της Μεταλλουργίας.

«Εν αναμονή, ενός πολύ δυνατού σετ αποτελεσμάτων στο τρίτο τρίμηνο του 2022 (Q3 2022), η CITI ανοίγει ένα παράθυρο θετικού καταλύτη για την Εταιρεία», καταλήγει η Citi.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Mytilineos: Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο κατασκευής της μονάδας στη Λιβύη - Με 185MW ενισχύεται το ηλεκτρικό σύστημα

gazzetta
gazzetta reader insider insider