Δυναμική επέκταση δικτύου για την Κρητικός – Τα νέα καταστήματα

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυναμική επέκταση δικτύου για την Κρητικός – Τα νέα καταστήματα
Πότε και πού άνοιξαν νέα καταστήματα για την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Κρητικός. Τι διαθέτουν. Στρατηγική επιλογή για την εταιρεία να αυξήσει την παρουσία της σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας. Το πλάνο ανάπτυξής της μετά την εξαγορά της αλυσίδας Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες που ανακοινώθηκε στα τέλη Αυγούστου.

Συνεχής και δυναμική είναι η επέκταση του δικτύου της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, με τη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ να παραμένει πιστή στην αναπτυξιακή της στρατηγική. Στρατηγική η οποία συμπυκνώνεται στην ενίσχυση της παρουσίας της σε κάθε γειτονιά της χώρας και την κάλυψη των αναγκών των νοικοκυριών ακόμη και σε απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας.

Νέα καταστήματα σε Περιστέρι και Χανιά

Μόνο το τελευταίο δεκαήμερο η αλυσίδα Κρητικός ανακοίνωσε τη λειτουργία δύο νέων καταστημάτων, ένα στην Αττική – και συγκεκριμένα στο Περιστέρι – και ένα στα Χανιά της Κρήτης.

Ειδικότερα, στις 6 Σεπτεμβρίου άνοιξε τις πύλες του νέο κατάστημα στο Περιστέρι, στη διεύθυνση Θηβών 212. Το νέο κατάστημα διαθέτει τυριά- αλλαντικά, παντοπωλείο, κάβα, έτοιμα γεύματα, προϊόντα προσωπικής φροντίδας, καθώς και προϊόντα οικιακής χρήσης.

Είχε προηγηθεί στις 31 Αυγούστου το άνοιγμα του νέου καταστήματος στον Καβρό Χανιών, το οποίο διαθέτει μαναβική, τυριά- αλλαντικά, παντοπωλείο, κάβα, έτοιμα γεύματα, προϊόντα προσωπικής φροντίδας και προϊόντα οικιακής χρήσης.

Η επέκταση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ήταν δυναμική καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου και μέχρι το τέλος Αυγούστου, η Κρητικός είχε εγκαινιάσει περισσότερα από δέκα νέα καταστήματα εντός και εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα σε Πετράλωνα, Αμπελόκηπους, Πειραιά, Κάτω Πατήσια, αλλά και Νέα Επίδαυρο, Σάμο, Βόνιτσα, Καρπενήσι, Κοιλάδα Κρανιδίου, Σαλαμίνα και Τζια.

Το μεγάλο σούπερ μάρκετ στον Ωρωπό

Ήταν τον περασμένο Απρίλιο, όταν η Κρητικός εγκαινίασε ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματά της στον Ωρωπό, επί της 4ης Ε. Ο. Σκάλας Ωρωπού Χαλκουτσίου, Νέα Παλάτια. Το εν λόγω κατάστημα αναπτύσσεται σε έναν χώρο 2.150 τ.μ., διαθέτει 5 ταμεία και 80 θέσεις στάθμευσης, χώρο φρουταγοράς με μεγάλη ποικιλία σε είδη μαναβικής, τμήματα κρεοπωλείου, τυριών και αλλαντικών, παντοπωλείου, κάβας, απορρυπαντικών, καλλυντικών και προϊόντων οικιακής χρήσης καθώς και αυθεντικά τοπικά προϊόντα Ελλήνων παραγωγών. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί επίσης κατάστημα JUMBO ως επίσημος συνεργάτης με μεγάλη ποικιλία σε εποχικά είδη, παιχνίδια, οργάνωση και διακόσμηση σπιτιού, είδη Pet και είδη κήπου.

Και μπορεί η ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της να είναι ταχύτατη, ωστόσο η Κρητικός παραμένει πάντοτε πιστή στη φιλική εξυπηρέτηση ενός μικρού παντοπωλείου, το οποίο έχει στόχο να στηρίζει επί καθημερινής βάσης την τοπική αγορά, τους τοπικούς προμηθευτές, τους πελάτες και τους εργαζόμενους.

Πλέον, η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός λειτουργεί περισσότερα από 400 καταστήματα, διαθέτει έξι κέντρα διανομής και απασχολεί περισσότερους από 2.500 εργαζομένους.

Το deal με τους Συνεργαζόμενους Παντοπώλες

Λίγο πριν την εκπνοή του καλοκαιριού, στις 30 Αυγούστου, η αλυσίδα ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγορά του ομίλου σούπερ μάρκετ Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες Α.Ε., σε μια κίνηση ματ προκειμένου να ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της σε Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη, καθώς η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στο μέτωπο της οικονομίας αναγκάζει σε ανασύνταξη δυνάμεων τα σούπερ μάρκετ.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την ένταξη στο δυναμικό της Κρητικός των 52 εταιρικών καταστημάτων του ομίλου Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες, καθώς και τη διαχείριση των εμπορικών σημάτων Ελληνικά Μάρκετ, Πρόοδος Μάρκετ, Ήλιος Μάρκετ και Γρήγορα, μαζί με το ευρύτατο δίκτυο των 300 καταστημάτων τους.

Με το νέο deal αναμένεται να αλλάξουν εκ νέου οι συσχετισμοί δυνάμεων στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, καθώς η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός έχει βάλει πλώρη να μπει στη «χρυσή πεντάδα» των μεγάλων παικτών της οργανωμένης λιανικής. Με τζίρο 390,1 εκατ. ευρώ (χρήση 2020), η αλυσίδα Κρητικός κατατάσσεται στην έκτη θέση των μεγαλύτερων σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Με την εξαγορά του ομίλου Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες που την ίδια χρονιά κατέγραψαν πωλήσεις 83,9 εκατ. ευρώ – καταλαμβάνοντας τη δέκατη θέση στην κατάταξη – η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός πλησιάζει σε τζίρο τα 500 εκατ. ευρώ, διεκδικώντας με αξιώσεις την πέμπτη θέση, την οποία καταλαμβάνει η ΠΕΝΤΕ Α.Ε. (Γαλαξίας), με τζίρο 511,5 εκατ. ευρώ (χρήση 2020). Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη θέση της κατάταξης φιγουράρει ο Όμιλος Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, καταγράφοντας για το 2020 πωλήσεις ύψους 3,79 δισ. ευρώ, καθώς η πανδημία εκτόξευσε τα οικονομικά μεγέθη των σούπερ μάρκετ. Ακολουθεί ο έτερος ισχυρός «παίκτης» του οργανωμένου λιανεμπορίου, ο Όμιλος ΑΒ Βασιλόπουλος, πετυχαίνοντας το 2020 πωλήσεις ύψους 2,02 δισ. ευρώ, ενώ την τριάδα συμπληρώνει η ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ, πετυχαίνοντας το 2020 πωλήσεις στα επίπεδα των 1,33 δισ. ευρώ. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η αλυσίδα Μασούτης με τζίρο 882,4 εκατ. ευρώ (χρήση 2020), η οποία έχει βάλει πλώρη για τζίρο άνω των 1,1 δισ. ευρώ μετά την εξαγορά πριν από μερικούς μήνες της συνεταιριστικής αλυσίδας, ΣΥΝΚΑ. Από την κατάταξη των μεγάλων «παικτών» της οργανωμένης λιανικής απουσιάζει η Lidl Hellas, καθώς από την ίδρυσή της δεν λειτουργεί με καθεστώς ΑΕ και δεν δημοσιεύει οικονομικές καταστάσεις.

Η ιστορία της αλυσίδας Κρητικός ξεκίνησε το 1948 όταν ο Ανδρέας Κρητικός ίδρυσε το πρώτο του κατάστημα στην Αίγινα, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της περιοχής για τη δημιουργία ενός κλασικού παντοπωλείου...

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επίδομα 250 ευρώ: Με αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια οι δικαιούχοι - Ποιοι θα το λάβουν διπλό τα Χριστούγεννα

Ρεύμα: Πώς θα δίνονται οι επιδοτήσεις από Οκτώβριο – Πριμ στην εξοικονόμηση

Η ΚΡΗΤΙΚΟΣ εξαγοράζει τον όμιλο σούπερ μάρκετ Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες

gazzetta
gazzetta reader insider insider