Alpha Trust Ανδρομέδα: Ζημιές 2,98 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alpha Trust Ανδρομέδα: Ζημιές 2,98 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο
Το αντίστοιχο εξάμηνο του 2021 είχε εμφανίσει κέρδη 2,39 εκατ. ευρώ.

Ζημιές 2,98 εκατ. ευρώ εμφάνισε το α' εξάμηνο του 2022 η Alpha Trust Ανδρομέδα, έναντι κερδών 2,39 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2021.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, τα ακαθάριστα έσοδα του α’ εξαμήνου, ανήλθαν συνολικά σε -2,64 εκατ. ευρώ περίπου. Τα έσοδα αυτά προέρχονται κυρίως από ζημίες από αποτίμηση χρεογράφων σε εύλογες αξίες με βάση τα ΔΠΧΑ και από αγοραπωλησίες χρεογράφων ποσού -3,02 εκατ. ευρώ και κέρδη από προσόδους χαρτοφυλακίου ποσού 0,38 εκατ. ευρώ περίπου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Βασίλειος Κλέτσας επεσήμανε: «Μια σειρά από οικονομικούς παράγοντες και γεωπολιτικούς κινδύνους επηρέασαν αρνητικά τις διεθνείς αγορές το α΄ εξάμηνο του 2022, όπως και την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, επισκιάζοντας τα ικανοποιητικά αποτελέσματα και τις προοπτικές των εταιρειών του χαρτοφυλακίου. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με την άντληση 12,23 εκατ. ευρώ μας προσφέρει την απαραίτητη ρευστότητα για να αξιοποιήσουμε προς όφελος των μετόχων μας τις νέες ευκαιρίες που συνήθως δημιουργούνται στις αγορές σε περιόδους αβεβαιότητας και προκλήσεων. Παράλληλα, η διεύρυνση της μετοχικής βάσης της Alpha Trust Ανδρομέδα ΑΕΕΧ με τη συμμετοχή νέων θεσμικών επενδυτών αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης στη μακροχρόνια επενδυτική στρατηγική της Εταιρίας που εδράζεται στην επίτευξη κεφαλαιακής υπεραξίας και τη διανομή μερισμάτων στους μετόχους της».

Τα βασικά χρηματοοικονομικά μεγέθη και οι βασικοί δείκτες περιλαμβάνονται στους ακόλουθους πίνακες:

Για την περίοδο από 01/01/2022 έως 30/06/2022 το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σημείωσε πτώση 20,65% με την εσωτερική αξία του χαρτοφυλακίου (Ν.Α.V.) να ανέρχεται σε 11,32 εκατ. ευρώ ή 7,0546 ευρώ ανά μετοχή στις 30/06/2022.

Η διάρθρωση του χαρτοφυλακίου στο τέλος του Α' εξαμήνου του 2022 περιλάμβανε επενδύσεις σε εισηγμένες μετοχές στο Χ.Α. κατά 93,97% και τοποθετήσεις σε ομόλογα κατά 2,27%.

H μετοχή της Alpha Trust Ανδρομέδα ΑΕΕΧ, διαπραγματευόταν στο Χρηματιστήριο Αθηνών με έκπτωση (discount) -12,42% στις 06/09/2022, με την τιμή κλεισίματος να ανέρχεται σε 5,9 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Premia Properties - Leroy Merlin: Συμφωνία μίσθωσης κέντρου αποθήκευσης, Dark Store, στη Θεσσαλονίκη

Dimand: Πώς προχωρούν projects 1 δισ. ευρώ – Τα εσωτερικά «stress test» και τα χρονοδιαγράμματα αναπλάσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider