Lufthansa: Απεργούν εκ νέου οι πιλότοι στην Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lufthansa: Απεργούν εκ νέου οι πιλότοι στην Γερμανία
Υιοθέτηση των απαιτήσεων των πιλότων θα σήμαινε για την εταιρεία αύξηση κατά 40% μισθολογικού κόστους για το προσωπικό στο cockpit, που μεταφράζεται σε 900 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια. 

Σε νέο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων θα προχωρήσουν οι πιλότοι της Lufthansa, μετά από απόφαση του σωματείου Vereinigung Cockpit (VC). Πρόκειται για τον δεύτερο κύκλο κινητοποιήσεων των πιλότων μέσα σε μία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, οι πιλότοι των επιβατικών αεροπλάνων θα προβούν σε διήμερη απεργία την Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ενώ για τρεις ημέρες θα καθηλωθούν στο έδαφος τα εμπορικά αεροσκάφη της θυγατρικής Lufthansa Cargo. Από την απεργία δεν επηρεάζονται οι θυγατρικές Lufthansa Cityline, Eurowings και Eurowings Discover.

Το σωματείο υπογράμμισε στην ανακοίνωση του προς τον Τύπο πως για να αποφευχθεί η παραμονή σε αυτή την κατάσταση, ζήτησαν τη διενέργεια της συνάντησης διαπραγμάτευσης με την εταιρεία σήμερα Τρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απεργία της περασμένης Παρασκευής (που είχε διάρκεια μίας μόνο ημέρας) είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν περισσότερες από 800 πτήσεις με περίπου 130.000 επιβάτες, ενώ κόστισε στην εταιρεία 32 εκατ. ευρώ.

Τι ζητά το σωματείο;

Ήδη ενώπιον του Εργασιακού Δικαστηρίου του Μονάχου το σωματείο ζητά οριζόντια πληθωριστική αναπροσαρμογή των αμοιβών τους της τάξης του 8,2% για το 2023, καθώς και αύξηση 5,5% των μισθών τους για το τρέχον έτος. Επιπλέον επιθυμούν νέους μισθολογικούς πίνακες και αύξηση των οικονομικών παροχών για ημέρες ασθενείας, διακοπών και εκπαιδεύσεων. Ως αντίδραση στις απεργίας της VC, η Lufthansa προέβη στη δημοσίευση της λίστα με τις 16 απαιτήσεις του σωματείου. Υιοθέτηση των απαιτήσεων των πιλότων θα σήμαινε για την εταιρεία αύξηση κατά 40% μισθολογικού κόστους για το προσωπικό στο cockpit, που μεταφράζεται σε 900 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Πτώση για 6ο διαδοχικό μήνα στις μεταποιητικές παραγγελίες τον Ιούλιο

Σκέρτσος: Η Ελλάδα διαθέτει σχέδιο για την ενεργειακή κρίση – Θα συνεχιστεί η πολιτική των ενισχύσεων

ΕΣΗΕΑ: Εικοσιτετράωρη απεργία στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider