Twitter: Μετά τις καταγγελίες του πληροφοριοδότη, ο Μασκ θέλει μετάθεση της δίκης για τον Νοέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Twitter: Μετά τις καταγγελίες του πληροφοριοδότη, ο Μασκ θέλει μετάθεση της δίκης για τον Νοέμβριο
Elon Musk Twitter profile
Tο αίτημα του Μασκ «πατά» πάνω στις καταγγελίες που έκανε πρώην στέλεχος της εταιρείας, ο Πίτερ Ζάτκο, σχετικά με τα κενά ασφαλείας στην πλατφόρμα.

Τη μετάθεση της δίκης του Έλον Μασκ με την Twitter, επί της συμφωνίας για την εξαγορά της εταιρείας ύψους 44 δισ. δολαρίων, ζήτησαν την Τρίτη οι συνήγοροι του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη.

Σύμφωνα με τους New York Times, το αίτημα του Μασκ «πατά» πάνω στις καταγγελίες που έκανε πρώην στέλεχος της εταιρείας, ο Πίτερ Ζάτκο, σχετικά με τα κενά ασφαλείας στην πλατφόρμα της Twitter και για τον αριθμό των fake και spam λογαριασμών στην πλατφόρμα.

Ο Μασκ, που απέστειλε αίτημα στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) προσθέτοντας τις καταγγελίες του πληροφοριοδότη για τους λόγους που ζητά την ακύρωση της συμφωνίας, αιτείται στο δικαστήριο του Ντέλαγουερ που έχει αναλάβει τη δίκη να αναβάλει τη διαδικασία μέχρι τον Νοέμβριο, αντί του Οκτωβρίου που είχε προγραμματιστεί η έναρξη της.

Υπενθυμίζεται πως τότε ο Μασκ είχε επικαλεστεί τη μη πρόσβαση σε στοιχεία για την πλατφόρμα της Twitter, όπως λεπτομέρειες για τον ακριβή αριθμό των fake λογαριασμών των χρηστών του social medum.

Στη νέα επιστολή του προς την SEC, ο Μασκ μιλά για τις καταγγελίες που έκανε πρώην εργαζόμενος της Twitter, που δημοσιεύτηκαν στην Washington Post, με αναφορές για κενά στα συστήματα ασφαλείας της Twitter.

Ο Μασκ αναφέρει πως αυτές οι καταγγελίες μπορούν να έχουν «σοβαρές επιπτώσεις» για την επιχείρηση.

Η απάντηση της Twitter

Η διοίκηση της Twitter εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απαντά στη νέα επιστολή του Μασκ, υποστηρίζοντας πως οι ισχυρισμοί του Μασκ είναι «ανακριβείς και λανθασμένοι.

Η εταιρεία δεν παρενέβη κανένα από τους όρους που υπήρχαν στη συμφωνία εξαγοράς» σημειώνει η Twitter.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Ο Έλον Μασκ προσθέτει λόγους για την ακύρωση της εξαγοράς των 44 δισ. δολαρίων - Τι απαντά η εταιρεία

Twitter: Ο Έλον Μασκ προσθέτει λόγους για την ακύρωση της εξαγοράς των 44 δισ. δολαρίων - Τι απαντά η εταιρεία

Ο Μασκ στρέφεται σε πληροφοριοδότη για να ερευνήσει το Twitter

gazzetta
gazzetta reader insider insider