H κινεζική Smic επενδύει 7,5 δισ. δολάρια σε νέα μονάδα παραγωγής τσιπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H κινεζική Smic επενδύει 7,5 δισ. δολάρια σε νέα μονάδα παραγωγής τσιπ
Στην επένδυση 7,5 δισ. δολαρίων σε μία νέα μονάδα παραγωγής ημιαγωγών (τσιπ) στην πόλη Tianjin στην Κίνα προχωράει ο κολοσσός της εγχώριας αγοράς Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC).

Στην επένδυση 7,5 δισ. δολαρίων σε μία νέα μονάδα παραγωγής ημιαγωγών (τσιπ) στην πόλη Tianjin στην Κίνα προχωράει ο κολοσσός της εγχώριας αγοράς Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC).

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία με έδρα στη Σαγκάη -η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με αμερικανικές κυρώσεις για δεσμούς με τον στρατό της Κίνας- ανακοίνωσε πως η νέα μονάδα θα έχει παραγωγική ικανότητα 100.000 τσιπ 12 ιντσών τον μήνα.

Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την κυβέρνηση της περιφέρειας Xiqing της Tianjin, ενώ το αρχικό εγγεγραμμένο κεφάλαιο ανέρχεται στα 5 δισ. δολάρια. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε πότε το εργοστάσιο θα τεθεί σε λειτουργία.

Το πρακτορείο σημειώνει πως η νέα επένδυση της SMIC εντάσσεται στο πλαίσιο επέκτασης του κινεζικού κολοσσού και αποτελεί βασικό μέρος της προσπάθειας της Κίνας να αναπτύξει τον εγχώριο τομέα τσιπ, εν μέσω μεγάλου ανταγωνισμού με τις ΗΠΑ στην ανάπτυξη της τεχνολογίας των ημιαγωγών.

Η SMIC αποτελεί τον κορυφαίο κατασκευαστής chip στην δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, ωστόσο σύμφωνα με το Reuters υστερεί σε σχέση με την μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, την ταϊβανέζικη TSMC τόσο σε τεχνολογική ικανότητα όσο και στο μερίδιο που κατέχει στην παγκόσμια αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Πολωνία αγοράζει όπλα αξίας 5,7 δισ. δολαρίων από τη Νότια Κορέα

Η Coca Cola HBC ξεκινά την παραγωγή της Dobry Cola στη Ρωσία

H Ford αυξάνει κατά 15% τις τιμές των ηλεκτροκίνητων Mustang Mach-E

gazzetta
gazzetta reader insider insider