Πούτιν: Απαγόρευσε στους επενδυτές από τη Δύση να πουλήσουν τα μερίδια τους σε στρατηγικές επενδύσεις

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πούτιν: Απαγόρευσε στους επενδυτές από τη Δύση να πουλήσουν τα μερίδια τους σε στρατηγικές επενδύσεις
Η απαγόρευση, η οποία ισχύει άμεσα, αφορά μεταξύ άλλων και στην ανάπτυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου Sakhakin-1 στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας.

Η Ρωσία απαγόρευσε σε επενδυτές από τις λεγόμενες μη φιλικές χώρες να πωλούν μετοχές σε ορισμένες στρατηγικές επιχειρήσεις και τράπεζες μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Reuters, η απαγόρευση, η οποία ισχύει άμεσα, αφορά μεταξύ άλλων και στην ανάπτυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου Sakhakin-1 στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας. Η διαχειρίστριά του, ExxonMobil, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι βρισκόταν στη διαδικασία μεταβίβασης του μεριδίου του 30%.

Το διάταγμα απαγορεύει επίσης σε επενδυτές από μη φιλικές χώρες να πουλήσουν τα μερίδιά τους σε συμφωνίες κατανομής της παραγωγής, οι οποίες, εκτός από το Sakhalin-1, περιλαμβάνουν το έργο Sakhalin-2 LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) και το κοίτασμα πετρελαίου Kharyaga, καθώς και σε ρωσικές τράπεζες. Ο κατάλογος των τραπεζών πρόκειται να προετοιμαστεί από την κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα, και εν συνεχεία θα λάβει την έγκριση του Πούτιν.

Οι ιταλικές UniCredit και Intesa, ο αμερικανικός όμιλος Citi και η αυστριακή Raiffeisen συνεχίζουν να αναζητούν επιλογές για έξοδο από τη Ρωσία, ενώ άλλοι όπως η Societe Generale και η HSBC βρήκαν διέξοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ανακαίνιση σπιτιού με επιδότηση έως 90% - Τα εισοδηματικά κριτήρια

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Νοεμβρίου - Δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Οι πιο «χρυσές» ομάδες του 2025

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider