Twitter: Απορρίπτονται οι ισχυρισμοί ότι ο Μασκ εξαπατήθηκε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Twitter: Απορρίπτονται οι ισχυρισμοί ότι ο Μασκ εξαπατήθηκε
Η εταιρεία υποστηρίζει πως οι ισχυρισμοί είναι παράλογοι και αντίθετοι με την πραγματικότητα.

Τις αιτιάσεις του Έλον Μασκ ότι εξαπατήθηκε υπογράφοντας τη συμφωνία εξαγοράς απέρριψε εχθές η Twitter, σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ, υποστηρίζοντας ότι οι ισχυρισμοί είναι παράλογοι και αντίθετοι με την πραγματικότητα.

«Σύμφωνα με τον Μασκ που είναι ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής πολλών εταιρειών που έχουν ως συμβούλους τραπεζίτες και δικηγόρους της Wall Street, ο ίδιος εξαπατήθηκε από την Twitter για την υπογραφή μιας συμφωνίας εξαγοράς της έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η ιστορία είναι παράλογη και αντιφατική ως προς τα γεγονότα», αναφέρει το δικαστικό έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε χθες από την Twitter, σύμφωνα με το Reuters.

Η κατάθεση δικαστικών εγγράφων από την εταιρεία έρχεται να προστεθεί ως τελευταίο επεισόδιο σε μια υπόθεση που εξελίσσεται σε μία πολύ σοβαρή δικαστική αντιπαράθεση. Ο Μασκ κατέθεσε την προηγούμενη Παρασκευή αγωγή κατά της εταιρείας

Από την πλευρά της, η Twitter ασκεί πιέσεις προκειμένου να τερματιστεί η περίοδος αβεβαιότητας που έχει διαρκέσει μήνες, καθώς ο Μασκ προσπαθεί να εγκαταλείψει την συμφωνία εξαγοράς, ισχυριζόμενος ότι παραπλανήθηκε σχετικά με τα πλασματικά προφίλ των χρηστών της αναφερόμενης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται πως ο Μασκ προσφέρθηκε να εξαγοράσει το Twitter, έναντι 54,2 δολαρίων ανά μετοχή, τον Απρίλιο. Ωστόσο, οι προθέσεις του άλλαξαν όταν η τιμή των μετοχών της εταιρίας μειώθηκε, σε σύγκριση με την τιμή τους στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς. Ο επικεφαλής της Tesla άρχισε να εκφράζει σκεπτικισμό ως προς τη θέση της εταιρείας ότι οι πλασματικοί λογαριασμοί των χρηστών αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο από το 5% επί του συνόλου των χρηστών της.

Τελικά στις 8 Ιουλίου επεδίωξε να αποχωρήσει από τη συμφωνία, χωρίς να καταβάλει το ποσό του 1 δισ. δολαρίων που προβλέπονταν ως ρήτρα για μία τέτοια εξέλιξη, επικαλούμενος την αποτυχία του Twitter να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τους πλασματικούς λογαριασμούς. Η Twitter κατέθεσε μήνυση εναντίον του τέσσερις ημέρες μετά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Ζητά λεπτομέρειες από τους επενδυτές που συμμετείχαν στην πρόταση εξαγοράς του Μασκ

Πού βρίσκει τον χρόνο ο Έλον Μασκ; - Αλήθειες και ψέματα για τον «Iron Man» των επιχειρήσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider