Bayer: Περιόρισε τις ζημιές τριμήνου - Αναβάθμισε το guidance για το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bayer: Περιόρισε τις ζημιές τριμήνου - Αναβάθμισε το guidance για το 2022
bayer
Η φαρμακευτική εταιρεία σημείωσε καθαρή ζημία για την περίοδο ανακοινώνοντας ότι ανέλαβε ορισμένες απομειώσεις και δικαστικές υποχρεώσεις. 

Σε αναβάθμιση του guidance για ολόκληρο το έτος προχώρησε η γερμανική εταιρεία Bayer, μετά από ένα βελτιωμένο ρυθμό πωλήσεων το β’ τρίμηνο και μια θετική ώθηση από τις συναλλαγματικές ανακατατάξεις, αν και σημείωσε καθαρή ζημία για την περίοδο ανακοινώνοντας ότι ανέλαβε ορισμένες απομειώσεις και δικαστικές υποχρεώσεις.

Η φαρμακευτική και αγροτική εταιρεία σημείωσε καθαρή ζημία 298 εκατ. ευρώ, μειωμένη από ζημία 2,34 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος, όταν τα κέρδη επηρεάστηκαν από τη δικαστική διαμάχη για το ζιζανιοκτόνο Roundup.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν στα 169 εκατ. ευρώ από ζημίες προ τόκων και φόρων 2,28 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Η Bayer εξήγησε ότι το μέγεθος επηρεάστηκε από καθαρές ειδικές επιβαρύνσεις ύψους 2,11 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων απωλειών λόγω απομείωσης που σχετίζονται με το γεωργικό της τμήμα. Άλλες ειδικές επιβαρύνσεις αφορούσαν τη συνέχιση των δικαστικών διαδικασιών και τα μέτρα αναδιάρθρωσης.

Οι πωλήσεις για το τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες, καθώς αυξήθηκαν στα 12,82 δισ. ευρώ από 10,85 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω των κερδών στο τμήμα Επιστήμης Καλλιεργειών και Υγείας των Καταναλωτών, ανακοίνωσε η Bayer.

Η εταιρεία αναβάθμισε το guidance της για το 2022, λέγοντας ότι τώρα αναμένει να καταγράψει πωλήσεις μεταξύ 47 δισ. ευρώ και 48 δισ. ευρώ και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ύψους 12,5 δισ. ευρώ, έχοντας προηγουμένως παράσχει guidance για περίπου 12 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα 14,6 δισ. ευρώ τα έσοδα της Bayer - Μικρός ο αντίκτυπος από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Πάνω από τις προσδοκίες τα έσοδα και τα κέρδη της Bayer - Στα 11,12 δισ. ευρώ οι πωλήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider