Uber: Ζημιογόνο το β’ τρίμηνο, κέρδη 15%  για την μετοχή λόγω προοπτικών 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Uber: Ζημιογόνο το β’ τρίμηνο, κέρδη 15%  για την μετοχή λόγω προοπτικών 
Η Uber ανακοίνωσε αύξηση σε σχέση με πριν από την πανδημία οδηγών και κούριερ που κερδίζουν επιπλέον χρήματα.

Η Uber ανακοίνωσε την Τρίτη μια καθαρή απώλεια 2,6 δισ. δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο, τα 1,7 δισ. εκ των οποίων αποδίδονται σε επενδύσεις και μια επανεκτίμηση των μερισμάτων στην Aurora, το Grab και το Zomato.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Uber έφτασε να σημειώνει κέρδη έως και 15% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακόμα, η Διευθύνων Σύμβουλος Dara Khosrowshahi είπε ότι η Uber συνεχίζει να επωφελείται από μια αύξηση της κατά παραγγελίαν μεταφοράς και μια στροφή στις δαπάνες από το λιανικό εμπόριο στις υπηρεσίες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε μεικτά κέρδη EBITDA 364 εκατ. δολαρίων, πάνω από το εύρος των 240 εκατ. δολ. που πάρεσχε το πρώτο τρίμηνο. Οι ακαθάριστες κρατήσεις αξίας 29,1 δισ. δολ. ήταν πάνω κατά 33% σε ετήσια βάση και ευθυγραμμισμένες με τις προγνώσεις των 28,5 έως 29,5 δισ. δολαρίων.

Η Uber στηρίχθηκε κυρίως για την ανάπτυξή της στην επιχείρηση διανομής Eats κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά το τμήμα μεταφοράς ξεπέρασε τα έσοδα της Eats στο πρώτο τρίμηνο καθώς οι αναβάτες άρχισαν να κάνουν περισσότερες διαδρομές. Αυτή η τάση συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου.

Παρά την αύξηση των τιμών των καυσίμων κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η Uber ανακοίνωσε αύξηση σε σχέση με πριν από την πανδημία οδηγών και κούριερ που κερδίζουν επιπλέον χρήματα, ενώ γνώρισε μια επιτάχυνση στην ανάπτυξη των ενεργών και νέων οδηγών, ανακοινώνοντας νέες αλλαγές που ίσως βοηθήσουν στο να συνεχίσει να ελκύει και να διατηρεί οδηγούς, όπως το να επιλέγουν τις διαδρομές που θέλουν και να μπορούν να βλέπουν πόσο θα κερδίσουν πριν δεχτούν μια διαδρομή.

Η εταιρεία ανακοίνωσε 1,86 δισ. διαδρομές στην πλατφόρμα κατά τη διάρκεια του τριμήνου, 9% παραπάνω από το προηγούμενο τρίμηνο και 24% σε ετήσια βάση. Οι ενεργοί καταναλωτές στην πλατφόρμα έφτασαν τα 122 εκατομμύρια, παραπάνω κατά 21% σε ετήσια βάση. Οι οδηγοί και οι κούριερ κέρδισαν επιπλέον 10,8 δισ. δολ. κατά τη διάρκεια του τριμήνου, παραπάνω 37% σε ετήσια βάση.

Η Uber επίσης επωφελήθηκε από την ανάκαμψη των ταξιδιών. Είπε ότι οι εγχώριες αεροπορικές κρατήσεις έφτασαν τα προ της πανδημίας επίπεδα, στο 15% επί των συνολικών μεταφορικών εγχώριων κρατήσεων, πάνω 139% σε ετήσια βάση.

Για το τρίτο τρίμηνο, η Uber περιμένει ακαθάριστες κρατήσεις ανάμεσα στα 29 δισ. δολ. και 30 δισ. δολάρια και προσαρμοσμένο EBITDA μεταξύ 440 εκατ. δολαρίων και 470 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Caterpillar: Χαμηλότερες των εκτιμήσεων οι πωλήσεις τριμήνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider