H Sony μειώνει τους στόχους για τα κέρδη, λόγω των αρνητικών προοπτικών για το PlayStation

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Sony μειώνει τους στόχους για τα κέρδη, λόγω των αρνητικών προοπτικών για το PlayStation
Η παραγωγή της κονσόλας επηρεάστηκε αρνητικά από τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, που επιδεινώθηκαν από τα lockdown για τον κορονοϊό στην Κίνα.

Σε υποβάθμιση των στόχων της για τα κέρδη του οικονομικού έτους προχώρησε την Παρασκευή η Sony, με τον ιαπωνικό τεχνολογικό όμιλο να προβλέπει λιγότερες πωλήσεις στον κλάδο του gaming, που έχει ως ναυαρχίδα του το PlayStation.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Sony αναμένει πως τα κέρδη της για το σύνολο του οικονομικού έτους θα φτάσουν τα 1,11 τρισ. γιεν (8,3 δισ. δολάρια) έναντι 1,16 τρισ. γιέν στην προηγούμενη πρόβλεψη της εταιρείας.

Για το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου, τα λειτουργικά κέρδη της Sony διαμορφώθηκαν σε 307 δισ. γιέν, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για κέρδη 286,7 δισ. γιέν.

Οι προκλήσεις για το PlayStation

Ο κλάδος του gaming αναμένεται να αποφέρει κέρδη 255 δισ. γιέν, έναντι 305 δισ. γιέν στην προηγούμενη εκτίμηση. Το κόστος από την εξαγορά της εταιρείας Bungie και η μείωση των προσδοκιών για πωλήσεις λογισμικού από τρίτα μέρη έφεραν την πτωτική αναθεώρηση των στόχων για τον κλάδο, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση της.

Σημειώνεται πως για το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου η Sony πούλησε 2,4 εκατ. κονσόλες PlayStation, έναντι 2,3 εκατ. κονσόλων στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021.

Η εταιρεία αναφέρει πως η παραγωγή της κονσόλας επηρεάστηκε αρνητικά από τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, που επιδεινώθηκαν από τα lockdown για τον κορονοϊό στην Κίνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Air France-KLM: Πάνω από τις προσδοκίες τα κέρδη - Προβληματισμός για την κατάσταση στα αεροδρόμια

Renault: Η αποχώρηση από τη Ρωσία έφερε ζημίες 1,36 δισ. ευρώ

Bitcoin και ethereum προς το κλείσιμο του καλύτερου μήνα από το 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider