Ρωσία: Επέβαλε πρόστιμα σε WhatsApp και Snapchat για παραβίαση δεδομένων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Επέβαλε πρόστιμα σε WhatsApp και Snapchat για παραβίαση δεδομένων
Οι δύο εταιρείες κατηγορήθηκαν ότι αρνήθηκαν να αποθηκεύσουν στη χώρα τα στοιχεία Ρώσων χρηστών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε σήμερα πρόστιμα αρκετών χιλιάδων δολαρίων στην υπηρεσία μηνυμάτων WhatsApp της Meta Platforms και στη Snap, ιδιοκτήτρια του Snapchat.

Συγκεκριμένα, δικαστήριο της Μόσχας επέβαλε στο WhatsApp πρόστιμο 18 εκατ. ρουβλίων (301.255 δολαρίων) και στη Snap Inc πρόστιμο 1 εκατ. ρουβλίων (16.446). Οι δύο εταιρείες κατηγορήθηκαν ότι αρνήθηκαν να αποθηκεύσουν στη χώρα τα στοιχεία Ρώσων χρηστών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μόσχα έχει συγκρουστεί με τις μεγάλες εταιρείες της τεχνολογίας αναφορικά με το περιεχόμενο, την λογοκρισία, τα δεδομένα και την τοπική εκπροσώπηση, ειδικά από την έναρξη του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Ρωσία περιόρισε την πρόσβαση στις πλατφόρμες Facebook και Instagram της Meta, καθώς και στο δίκτυο του Twitter, λίγο μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, μια κίνηση που οι επικριτές της χαρακτηρίζουν προσπάθεια της Ρωσίας να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο στη ροή της πληροφόρησης.

Η Meta κρίθηκε ένοχη για «εξτρεμιστική δραστηριότητα» στη Ρωσία και η έφεσή της κατά της απόφασης αυτής απορρίφθηκε τον Ιούνιο, αλλά η Μόσχα επέτρεψε να παραμείνει διαθέσιμο το WhatsApp.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΠΕ: Εξαγορά αιολικών πάρκων 55,2 MW στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας - Για 90 εκατ. ευρώ

Κοντά σε χαμηλό 12 ετών η ανεργία στην Ελλάδα - Στο 12,5% τον Μάιο

Τουρκία: «Εκτόξευση» του πληθωρισμού άνω του 60% αναμένει η κεντρική τράπεζα

gazzetta
gazzetta reader insider insider