Νέα εποχή ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα από την Alpha Bank και τη Nexi

Newsroom
Μοιράσου το
Νέα εποχή ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα από την Alpha Bank και τη Nexi
Για την παροχή πρωτοποριακών λύσεων για εμπόρους, καθώς και στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών αιχμής στην ελληνική αγορά.

Η Alpha Bank και η Nexi επιβεβαίωσαν σήμερα ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συμβάλλουν στον μετασχηματισμό του κλάδου αποδοχής πληρωμών και εκκαθάρισης συναλλαγών (merchant acquiring) στην Ελλάδα, σηματοδοτώντας την έλευση μίας νέας εποχής ψηφιακών πληρωμών στη χώρα.

Οι δύο Όμιλοι ανακοίνωσαν τη δημιουργία νέας εταιρείας με την επωνυμία “Nexi Payments Greece”, που στοχεύει στην παροχή πρωτοποριακών λύσεων για εμπόρους, καθώς και στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών αιχμής στην ελληνική αγορά.

Η ανακοίνωση της κοινής εταιρείας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, παρουσία του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και της Αυτής Εξοχότητας, κ. Patrizia Falcinelli, Πρέσβη της Ιταλικής Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Στην εκδήλωση, που σηματοδότησε την έναρξη της νέας εταιρείας, μίλησαν ο CEO του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, ο CEO του Ομίλου Nexi, Paolo Bertoluzzo και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nexi Payments Greece, Διονύσης Γρηγοράτος.

Επιταχύνοντας την ψηφιοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων Ο εμπορικός κόσμος, οι καταναλωτές και η Δημόσια Διοίκηση θα επωφεληθούν από τις ολοκληρωμένες λύσεις που παρέχει η νέα εταιρεία από την Alpha Bank και τη Nexi, ενώ το υψηλό επίπεδο καινοτομίας και η προηγμένη τεχνολογία που χαρακτηρίζουν τις νέες υπηρεσίες θα συμβάλλουν
στη διεύρυνση των ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα.

Oι ψηφιακές πληρωμές αναμένεται να αναβαθμιστούν σημαντικά, παρέχοντας ταχύτερη, ευκολότερη και ακόμη πιο ασφαλή εμπειρία για τους εμπόρους και τις επιχειρήσεις, μέσω της παροχής εργαλείων άμεσης χρήσης (ready-to-use), που θα επιτρέπουν μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία στην ανάπτυξη και τη διαχείριση των πληρωμών των πελατών. Την ίδια στιγμή, οι νέες υπηρεσίες από την Alpha Bank και τη Nexi θα δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να απολαμβάνουν μία νέα, απλοποιημένη εμπειρία αγορών χωρίς τη χρήση μετρητών.

Ένα βήμα πιο κοντά στην κουλτούρα πληρωμών χωρίς μετρητά

Η Nexi Payments Greece επιδιώκει να συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και στην καλλιέργεια μίας κουλτούρας πληρωμών χωρίς μετρητά, ενισχύοντας την ψηφιοποίηση, απλοποιώντας τις συναλλαγές και φέρνοντας τους εμπόρους και τους καταναλωτές ένα βήμα πιο κοντά σε μία νέα εποχή πληρωμών.

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου, ο Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας, δήλωσε: «Σήμερα χαιρετίζουμε τη σύμπραξη δύο ‘εθνικών πρωταθλητών’, δύο ηγετικών ομίλων στους τομείς και τις χώρες τους, που στοχεύει να συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Πολιτείας και της οικονομίας αποτελεί εθνική προτεραιότητα, με βασικότερο στόχο να γίνει η ελληνική κοινωνία πιο δίκαιη, και η ελληνική δημοκρατία πιο ισχυρή. Υιοθετώντας ψηφιακές τεχνολογίες, οι συναλλαγές των πολιτών και των επιχειρήσεων γίνονται ευκολότερες, και έτσι αυξάνεται η εμπιστοσύνη τους προς την Πολιτεία και τους θεσμούς. Παράλληλα, η ψηφιοποίηση ενισχύει τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της φορολογικής μας διοίκησης για την μείωση της φοροδιαφυγής (π.χ. καθολική σύνδεση σύγχρονων ταμειακών μηχανών με το κράτος, ώστε να μειωθεί το κενό στην είσπραξη του ΦΠΑ), δημιουργώντας έναν ενάρετο κύκλο όπου τα αυξημένα φορολογικά έσοδα οδηγούν σε περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών και ενισχύουν τις επενδυτικές προοπτικές της πατρίδας μας. Στα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την ψηφιοποίηση, έρχονται να προστεθούν και οι προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα, όπως αυτή της Alpha Bank και της Nexi, η οποία αποτελεί έναν ακόμη σημαντικό ξένο επενδυτή, που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία».

Ο Βασίλης Ψάλτης, CEO του Ομίλου Alpha Bank, σημείωσε: «Η συνεργασία της Alpha Bank με τη Nexi στον τομέα των πληρωμών, αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας για δημιουργία συμμαχιών με ομίλους –ηγέτες στην παγκόσμια αγορά, με στόχο την παροχή λύσεων κορυφαίας ποιότητας προς τους Πελάτες μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι από την αμοιβαία δέσμευση των δύο μερών και είμαστε βέβαιοι ότι η κοινή μας προσπάθεια θα μετασχηματίσει την εμπειρία ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα, σε μία περίοδο που οι Πελάτες μας επιλέγουν – σε ολοένα και πιο αυξημένα ποσοστά - τις πληρωμές χωρίς μετρητά».

Ο Paolo Bertoluzzo, CEO του Ομίλου Nexi, δήλωσε: «Σήμερα, με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε την έναρξη μίας στρατηγικής συνεργασίας με την Alpha Bank στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα την κοινή δημιουργία της Nexi Payments Greece, η οποία θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε τη διαδικασία εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης των πληρωμών στη χώρα. Μαζί, θα παρέχουμε στους πολίτες, στις επιχειρήσεις και στη δημόσια διοίκηση μία προσφορά καινοτόμων και τεχνολογικά προηγμένων λύσεων και υπηρεσιών, με στόχο να γίνουν οι ψηφιακές πληρωμές μία καθημερινή εμπειρία που ωφελεί ολόκληρο το σύστημα πληρωμών. Η συνεργασία αυτή, αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της δέσμευσής μας στην Ελλάδα, όπου απασχολούμε ήδη περισσότερα από 1.000 άτομα και όπου πρόσφατα δημιουργήσαμε στην Αθήνα ένα κέντρο αριστείας, για την ανάπτυξη της πλατφόρμας issuing που θα εξυπηρετεί ολόκληρο τον Όμιλο Nexi. Τα επόμενα 5 χρόνια, θα επενδύσουμε περισσότερα από Ευρώ 100 εκατ. στην Ελλάδα και σχεδιάζουμε να προσλάβουμε 100 ταλαντούχους επαγγελματίες για να εργαστούν στις τεχνολογικές μας πλατφόρμες νέας γενιάς. Αυτή η συνεργασία με την Alpha Bank, σύμφωνα με την επιλεκτική επενδυτική μας στρατηγική, σε αγορές με υψηλές δυνατότητες ανάπτυξης, όπως η Ελλάδα, για τον Όμιλο Nexi, αντιπροσωπεύει ένα περαιτέρω βήμα στην πορεία μας, για τη δημιουργία αξίας σε μία άκρως ανταγωνιστική και ταχέως εξελισσόμενη αγορά».

Ο Διονύσης Γρηγοράτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Nexi Payments Greece, σχολίασε: «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς τόσο η Alpha Bank, όσο και η Nexi εισέρχονται σε μία νέα εποχή στρατηγικής συνεργασίας. Είμαστε βέβαιοι ότι μέσω της Nexi Payments Greece, θα μπορέσουμε να επιταχύνουμε τη μετάβαση σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά. Η σημερινή ημέρα είναι επίσης σημαντική, καθώς ανακοινώνουμε την έναρξη των ενεργειών μας που θα μετατρέψουν το όραμά μας σε πραγματικότητα. Τις επόμενες ημέρες, σε επιλεγμένα καταστήματα της Alpha Bank αρχικά και αμέσως μετά σε όλη τη χώρα, θα διατεθούν στους εμπόρους δύο νέες καινοτόμες λύσεις της αγοράς: το Nexi SoftPOS, για μικρούς και μεγάλους εμπόρους, που τους επιτρέπει να μετατρέψουν το smartphone τους σε τερματικό POS που δέχεται όλες τις ανέπαφες μεθόδους πληρωμής, και τo Smart POS Terminal, για μεγαλύτερους εμπόρους, που τους επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση των λογαριασμών τους, μέσω νέων λειτουργιών. Ήδη από την πρώτη μέρα, παρέχουμε λύσεις που αλλάζουν τα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι για τον ρόλο που θα παίξουμε στην εξέλιξη του χώρου των ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:53

Αλγερία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από τις δασικές πυρκαγιές

23:41

Πάνω από τις προβλέψεις κέρδη και έσοδα της Cisco - Χαλάρωση των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα

23:22

NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ανανεώνει με τους Λέικερς για 2 χρόνια, έναντι 97,1 εκατ. δολαρίων

23:11

Απώλειες στην Wall Street, μετά από τα πρακτικά της Fed

23:02

Ουκρανία: 6 νεκροί και 16 τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο

22:53

Netflix: Η συνδρομή με διαφημίσεις δεν θα επιτρέπει τη θέαση περιεχομένου offline - Οι άλλοι περιορισμοί

22:44

Ουκρανία: Στο Λβιβ ο Γκουτέρες του ΟΗΕ, για συνάντηση με Ζελένσκι και Ερντογάν

22:31

Τουλάχιστον 8 νεκροί από δασικές πυρκαγιές στην Αλγερία

22:22

Μαρόκο: 15 νεκροί και 37 τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου

22:08

ΗΠΑ: Ο συλληφθείς για την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι δηλώνει θαυμαστής του αγιατολάχ Χομεϊνί

21:58

Ο δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ ενδιαφέρεται για εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

21:46

Σημαντικά κέρδη για το πετρέλαιο, μετά από 4 αρνητικές συνεδριάσεις

21:43

Η Next.e.Go ξεκίνησε την κατασκευή μονάδας ηλεκτρικών οχημάτων στη Βουλγαρία

21:28

Ουκρανός υπ. Εσωτερικών: «Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια» σχετικά με τον σταθμό της Ζαπορίζια

21:17

Δύο ιστιοφόρα με 170 μετανάστες προσάραξαν στα Κύθηρα

21:04

ΗΠΑ: Πρόθεση της Fed να «αφήσει το γκάζι» στην αύξηση των επιτοκίων της

20:51

Απώλειες για τον χρυσό, εν αναμονή της Fed

20:41

Πυροσβεστική: 35 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

20:33

Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη στην Καμπούλ

20:29

Δύο μετάλλια για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης

20:27

Optima Bank: Από 3,42 έως 3,84 ευρώ η η εύλογη αξία των μετοχών Byte

20:12

Βρετανοί επιστήμονες προειδοποιούν για γιγάντιες εκρήξεις ηφαιστείων τα επόμενα 100 χρόνια

20:01

Αύξηση μισθών για τους δημοσίους υπαλλήλους φέρνει το «κοινωνικό πακέτο» της ΔΕΘ

19:58

Bloomberg: Στις 7 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση του iPhone 14

19:50

Στόλτενμπεργκ: Ο IAEA πρέπει επειγόντως να επιθεωρήσει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

19:37

Motor Oil: Προχωρά η σύσταση εταιρείας με την Ελλάκτωρ για τις ΑΠΕ

19:32

Η Ρωσία εκσυγχρονίζει εγκαταστάσεις δοκιμών όπλων της σοβιετικής εποχής

19:20

Γεωργαντάς: Άμεσα οι διαδικασίες για να δοθεί λύση στο θέμα των αλιευτικών προϊόντων

19:16

ΗΠΑ: Σε υψηλό 20 ετών οι θάνατοι από τα τροχαία - Κοντά στους 1.000 οι νεκροί ποδηλάτες

19:03

Ευλογιά των πίθηκων: Αύξηση των κρουσμάτων κατά 20% παγκοσμίως σε μια εβδομάδα