Xiaomi: Άλμα 13% για τη μετοχή χάρη στα σημάδια ανάκαμψης της αγοράς smartphones της Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Xiaomi: Άλμα 13% για τη μετοχή χάρη στα σημάδια ανάκαμψης της αγοράς smartphones της Κίνας
Σε ράλι επιδόθηκε η μετοχή της Xiaomi τη Δευτέρα, εν μέσω της ολοένα και αυξανόμενης αισιοδοξίας για ανάκαμψη της κινεζικής αγοράς smartphone.

Σε ράλι επιδόθηκε η μετοχή της Xiaomi τη Δευτέρα, εν μέσω της ολοένα και αυξανόμενης αισιοδοξίας για ανάκαμψη της κινεζικής αγοράς smartphone μετά και το τελευταίο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

Η μετοχή της κινεζικής κατασκευάστριας smartphone βρέθηκε να ενισχύεται έως και 13% στα 13,84 δολάρια Χονγκ Κονγκ. Αυτή την ώρα καταγράφει άνοδο περίπου 10%.

Νωρίτερα, οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας Jefferies διαπίστωσαν σε ενημερωτικό τους σημείωμα κάποια αρχικά σημάδια ανάκαμψης στην αγορά κινητών τηλεφώνων της Κίνας. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών, βασισμένες στα επίσημα στοιχεία για τις πωλήσεις, κάνουν λόγο για πτώση κατά 9% των πωλήσεων smartphones στην Κίνα τον Μάιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους -ένα μέγεθος που σηματοδοτεί σημαντική ανάκαμψη σε σχέση με τις διψήφιες απώλειες των προηγούμενων τεσσάρων μηνών.

Η Jefferies προειδοποιεί όμως...

«Οι πωλήσεις του Μαΐου υποχώρησαν κατά πολύ λιγότερο σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες», έγραψαν οι αναλυτές.

Ωστόσο, η Jefferies προειδοποίησε και πάλι για τις αβεβαιότητες που παραμένουν αλλά και την ευρύτερη αδυναμία στην αγορά. «Ενώ οι βραχυπρόθεσμες πιέσεις στα αποθέματα μπορεί να έχουν αμβλυνθεί, ας μην ξεχνάμε ότι οι όγκοι πωλήσεων, τόσο τον Μάιο του 2022 όσο και από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, είναι οι χαμηλότεροι των τελευταίων 7 ετών»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider