Disney και Alaska Airlines θα πληρώνουν τα ταξιδιωτικά έξοδα των υπαλλήλων τους που αναζητούν πρόσβαση σε άμβλωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Disney και Alaska Airlines θα πληρώνουν τα ταξιδιωτικά έξοδα των υπαλλήλων τους που αναζητούν πρόσβαση σε άμβλωση
Τα επιδόματα που παρέχει η εταιρεία θα καλύψουν το κόστος των εργαζομένων που χρειάζονται να ταξιδέψουν σε άλλη τοποθεσία για να έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της άμβλωσης.

Η εταιρεία Walt Disney ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καλύψει τα ταξιδιωτικά έξοδα για τους εργαζομένους της που αναζητούν οικογενειακό προγραμματισμό ή αναπαραγωγική φροντίδα υπό το φως της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ακύρωσε το δικαίωμα στην άμβλωση.

Η εταιρεία είπε στους υπαλλήλους της ότι αναγνωρίζει τον αντίκτυπο της απόφασης του Δικαστηρίου και παραμένει προσηλωμένη στην παροχή ολοκληρωμένης πρόσβασης σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη – συμπεριλαμβανομένου του οικογενειακού προγραμματισμού και της αναπαραγωγικής φροντίδας, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Disney.

Τα επιδόματα που παρέχει η εταιρεία θα καλύψουν το κόστος των εργαζομένων που χρειάζονται να ταξιδέψουν σε άλλη τοποθεσία για να έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της άμβλωσης.

Η Disney απασχολεί περίπου 80.000 εργαζόμενους στο Walt Disney World στη Φλόριντα, όπου ο κυβερνήτης Ρον Ντε Σάντις υπέγραψε νομοσχέδιο που απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά από 15 εβδομάδες κύησης.

Ο νόμος της Φλόριντα, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου, βασίζεται στην απαγόρευση 15 εβδομάδων του Μισισίπι, η οποία ήταν στο επίκεντρο της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Καθώς μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon.com, η Citigroup, η Levi Strauss & Co έχουν δημόσια δεσμευτεί να πληρώσουν για τα ταξίδια των εργαζομένων για αμβλώσεις, αφότου το Politico είχε δώσει στη δημοσιότητα το προσχέδιο γνωμοδότησης του Δικαστηρίου, η Disney αρνήθηκε να τοποθετηθεί.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Αμερικής, η JPMorgan Chase & Co, εντάχθηκε επίσης στον αυξανόμενο κατάλογο των μεγάλων εταιρειών που θα καλύπτουν τα έξοδα για υπαλλήλους τους που εδρεύουν στις ΗΠΑ που πρέπει να ταξιδέψουν για να κάνουν νόμιμη άμβλωση.

Στην ίδια γραμμή και η Alaska Airlines

Η εταιρεία Alaska Airlines ανακοίνωσε σήμερα ότι, παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις, θα συνεχίσει να καλύπτει τα ταξιδιωτικά έξοδα των υπαλλήλων της ώστε να υποβάλλονται σε «ορισμένες ιατρικές διαδικασίες και θεραπείες» που δεν θα είναι διαθέσιμες στις περιοχές όπου διαμένουν.

Ολοένα και περισσότερες εταιρίες πληρώνουν τα έξοδα των υπαλλήλων τους που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας, εάν η Πολιτεία όπου διαμένουν τις απαγορεύει. Η Alaska Airlines το έκανε ήδη και ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι «η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου» δεν θα οδηγήσει στην κατάργηση αυτής της πρακτικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αμβλώσεις στις ΗΠΑ: Και η Starbucks καλύπτει τα έξοδα των υπαλλήλων της

gazzetta
gazzetta reader insider insider