Daimler: «Τεράστια προβλήματα» για τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια φορτηγών στον κόσμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Daimler: «Τεράστια προβλήματα» για τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια φορτηγών στον κόσμο
Έχουμε σε ορισμένα εργοστάσια μας πάνω από 10.000 φορτηγά που χρειάζονται 1 ή 2 εξαρτήματα, τονίζει η γερμανική εταιρεία.

Η γερμανική Daimler, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής φορτηγών στον κόσμο, αντιμετωπίζει «τεράστια προβλήματα» στην παραγωγή της από την κρίση στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, δήλωσε ο επικεφαλής της, Μάρτιν Ντάουμ.

Μιλώντας στο CNBC, ο Ντάουμ είπε πως η τωρινή κρίση είναι από τις χειρότερες που έχει δει στην καριέρα του τα τελευταία 25 χρόνια.

Τον Μάιο η Daimler είχε εκτιμήσει πως έχει αρχίσει να διαφαίνεται λήξη στην κρίση με την έλλειψη ημιαγωγών, που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Ωστόσο, ο Ντάουμ είπε πως υπάρχει έλλειψη σε άλλα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή των φορτηγών της. «Έχουμε σε ορισμένα εργοστάσια μας πάνω από 10.000 φορτηγά που χρειάζονται 1 ή 2 εξαρτήματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της εταιρείας ανέφερε πως οι πληθωριστικές πιέσεις πιέζουν την Daimler καθώς αυξάνεται σημαντικά το κόστος της ενέργειας και των πρώτων υλών.

Ωστόσο, παρά τα προβλήματα, ο Ντάουμ δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της Dainler το 2023, εστιάζοντας στην αυξημένη ζήτηση για φορτηγά που υπάρχει από τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider