EasyJet: Χαμηλώνει τις προβλέψεις για την πληρότητα των πτήσεων λόγω «λειτουργικών προκλήσεων»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EasyJet: Χαμηλώνει τις προβλέψεις για την πληρότητα των πτήσεων λόγω «λειτουργικών προκλήσεων»
Η EasyJet σημειώνει πως ο κλάδος των αεροπορικών συνεχίζει να δοκιμάζεται από τις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις πτήσεων. Α

Σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της για την πληρότητα των πτήσεων της εντός του 2022 προχώρησε η EasyJet, με την αεροπορική εταιρεία να επικαλείται «λειτουργικές προκλήσεις» από μια σειρά λόγων, όπως η αύξηση του κόστους.

Σε σχετική ανακοίνωση, η EasyJet εκτιμά πως η πληρότητα των πτήσεων της θα ανέλθει στο 87% των επιπέδων του 2019 (προ της πανδημίας) για το γ' τρίμηνο του οικονομικού έτους (λήγει στις 30 Ιουνίου), έναντι 90% στην προηγούμενη εκτίμηση της.

Για το δ' τρίμηνο, η εταιρεία αναμένει πληρότητα 90% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα, έναντι 97% στην προηγούμενη εκτίμηση.

Ωστόσο, η εταιρεία εκτιμά πως μέχρι το τέλος της χρήσης του γ' τριμήνου θα έχει 140.000 πτήσεις με πάνω από 22 εκατ. επιβάτες, καθώς η ζήτηση για ταξίδια ήταν 7 φορές τον Απρίλιο και τον Μάιο μεγαλύτερη από αυτή του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος το 2021, μετέδωσε το MarketWatch.

Η EasyJet σημειώνει πως ο κλάδος των αεροπορικών συνεχίζει να δοκιμάζεται από τις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις πτήσεων. Ακόμα, αναμένει πως οι προκλήσεις θα συνεχιστούν για το 2022 και αναμένεται να εμφανίζει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε αυτές για το 2023.

Μετά από τα παραπάνω, η μετοχή της EasyJet χάνει 2,79% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κοινωνικός τουρισμός: Καταιγισμός αιτήσεων για τα voucher φθηνών διακοπών - Πότε ξεκινά το «Τουρισμός για Όλους»

gazzetta
gazzetta reader insider insider