Η McDonald’s θα πληρώσει 1,3 δισ. δολάρια για υποθέσεις φοροδιαφυγής στη Γαλλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η McDonald’s θα πληρώσει 1,3 δισ. δολάρια για υποθέσεις φοροδιαφυγής στη Γαλλία
Σε διακανονισμό με το γαλλικό Δημόσιο που προβλέπει την καταβολή του ποσού του 1,25 δισ. ευρώ (περίπου 1,3 δισ. δολάρια) για υποθέσεις φοροδιαφυγής ήρθε η McDonald’s, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Σε διακανονισμό με το γαλλικό Δημόσιο που προβλέπει την καταβολή του ποσού του 1,25 δισ. ευρώ (περίπου 1,3 δισ. δολάρια) για υποθέσεις φοροδιαφυγής ήρθε η McDonald’s, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Όπως αναφέρεται, η αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων θα καταβάλλει στο γαλλικό Δημόσιο το ποσό των 508 εκατ. ευρώ ώστε να τερματιστεί η ποινική έρευνα των γαλλικών αρχών για τις καταγγελίες φορολογικής απάτης, ενώ η McDonald’s θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον 737 εκατ. ευρώ σε αναδρομικούς φόρους και πρόστιμα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι έρευνες τις γαλλικής δικαιοσύνης αφορούν σε μεταφορά κεφαλαίων από την δραστηριότητα της εταιρείας στην Γαλλία προς το Λουξεμβούργο και την Ελβετία, ενώ ο ανώτατος οικονομικός εισαγγελέας Jean-Francois Bohnert υπογράμμισε πως το συνολικό ποσό που θα πληρώσει η McDonald's είναι δυόμισι φορές μεγαλύτερο από τους φόρους που παρέλειψε, το οποίο ανέρχεται σχεδόν στα 470 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η διεύθυνση της McDonald's στην Γαλλία, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησε «τεχνικές συζητήσεις» με φορολογικές και δικαστικές αρχές για να καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με το δημοσιονομικό πλαίσιο για τη χρήση της επωνυμίας και της τεχνογνωσίας McDonald's για το διάστημα από το 2009 ως το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Με την επωνυμία ‘Vkusno & tochka’ και νέα ιδιοκτησία ανοίγουν και πάλι τα McDonald's

Ρεύμα: Το πλαφόν φέρνει αλλαγές στα τιμολόγια – «Απόσυρση» της ρήτρας και μία κυμαινόμενη χρέωση

Συνεχίζεται το πτωτικό σπιράλ για το bitcoin - «Ολοταχώς για τα 20.000 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider