Μέτοχοι της Twitter έκαναν αγωγή στον Έλον Μασκ - Τον κατηγορούν για χειραγώγηση της μετοχής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέτοχοι της Twitter έκαναν αγωγή στον Έλον Μασκ - Τον κατηγορούν για χειραγώγηση της μετοχής
Μήνυση σε βάρος του Έλον Μασκ κατέθεσαν την Τετάρτη ορισμένοι μέτοχοι της Twitter, κατηγορώντας τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία για «παράνομη συμπεριφορά», αναφορικά με τον τρόπο που χειρίζεται τις εξελίξεις που σχετίζονται με την πρόταση εξαγοράς του τεχνολογικού κολοσσού.

Αγωγή σε βάρος του Έλον Μασκ κατέθεσαν την Τετάρτη ορισμένοι μέτοχοι της Twitter, κατηγορώντας τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία για «παράνομη συμπεριφορά», αναφορικά με τον τρόπο που χειρίζεται τις εξελίξεις που σχετίζονται με την πρόταση εξαγοράς του τεχνολογικού κολοσσού.

Aναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του MarketWatch, οι μέτοχοι της Twitter κατέθεσαν την μηνυτήρια αναφορά τους σε δικαστήριο της Καλιφόρνια, τονίζοντας πως ο συνιδρυτής της Tesla με τη στάση που κρατάει το διάστημα μετά την ανακοίνωση της πρότασης εξαγοράς της Twitter ύψους 44 δισ. δολαρίων προσπαθεί να μειώσει την αξία της μετοχής της εταιρείας στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με τους μηνυτές, απώτερος στόχος του Μασκ είναι είτε η οριστική ακύρωση του deal είτε η ολοκλήρωσή του με σημαντικά χαμηλότερο κόστος για τον ίδιο τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, ενώ εκπρόσωπος του Μασκ αρνήθηκε να προχωρήσει σε κάποια σχετική δήλωση.

Μάλιστα, οι μέτοχοι της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με αγωγή τους στρέφονται και εναντίον της διοίκησης της εταιρείας, ζητώντας από το δικαστήριο να τους επιδικάσει αποζημιώσεις για πρόκληση οικονομικής ζημιάς εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Υπενθυμίζεται πως μετά την επίσημη πρόταση του Μασκ για την εξαγορά της Twitter τον προηγούμενο μήνα, ο συνιδρυτής της Tesla σε πολλές περιπτώσεις έχει εκφράσει δημόσια τις αμφιβολίες τους για τον πραγματικό αριθμό των fake accounts (spam, bots) της πλατφόρμας, τα οποία επίσημα υπολογίζονται σε λιγότερο από το 5% των συνολικών λογαριασμών.

«Με αυτόν τον τρόπο, ο Μασκ ήλπιζε να μειώσει την τιμή της μετοχής του Twitter και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για να προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευτεί την εξαγορά», αναφέρουν στην αγωγή τους οι μέτοχοι της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το ακριβές χρηματικό ποσό που διεκδικούν ως αποζημίωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Ελ. Μασκ βάζει από την τσέπη του επιπλέον 6,25 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Twitter

Έλ. Μασκ: Η απόφαση να «μπει» στην Twitter του κόστισε -μέχρι στιγμής- 1,14 δισ. δολάρια

Έλ. Μασκ: Κάλεσμα στην Επ. Κεφαλαιαγοράς να εξετάσει τον αριθμό πραγματικών χρηστών του Twitter

gazzetta
gazzetta reader insider insider