Μασκ: Έχασε 12 δισ. δολάρια σε μία μέρα από τα... τιτιβίσματα στο Twitter - «Θα ψηφίσω Ρεπουμπλικανούς»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: Έχασε 12 δισ. δολάρια σε μία μέρα από τα... τιτιβίσματα στο Twitter - «Θα ψηφίσω Ρεπουμπλικανούς»
Περισσότερα από 12,3 δισ. δολάρια έχασε σε μόλις ένα 24ωρο ο Έλον Μασκ, καθώς ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είδε τις μετοχές της Tesla να «βουτάνε» κατά περίπου 7% στη συνεδρίαση της Τετάρτης στην Wall Street, ακολουθώντας το γενικότερο αρνητικό κλίμα της αγοράς, που οδήγησε σε ακόμα ένα sell off εντός του 2022.

Περισσότερα από 12,3 δισ. δολάρια έχασε σε μόλις ένα 24ωρο ο Έλον Μασκ, καθώς ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είδε τις μετοχές της Tesla να «βουτάνε» κατά περίπου 7% στη συνεδρίαση της Τετάρτης στην Wall Street, ακολουθώντας το γενικότερο αρνητικό κλίμα της αγοράς, που οδήγησε σε ακόμα ένα sell off εντός του 2022, ενώ τα σχόλια του Μασκ για τις πολιτικές του προτιμήσεις ενέτειναν το αρνητικό κλίμα για την Tesla.

«Στο παρελθόν ψήφιζα τους Δημοκρατικούς καθώς ήταν (κυρίως) το πιο ευγενές πολιτικό κόμμα. Αλλά, έγιναν το πολιτικό κόμμα της διαίρεσης και του μίσους. Έτσι, δεν μπορώ πλέον να τους υποστηρίζω και θα ψηφίσω τους Ρεπουμπλικάνους», ανέφερε ο Μασκ σε μία ανάρτησή του στο Twitter.

«Τώρα, παρακολουθώ να εξελίσσεται η εκστρατεία που κάνουν με τα βρόμικα κόλπα τους εναντίον μου», έγραψε ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, που έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει την Twitter Inc.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο συνιδρυτής της Tesla -ο οποίος τον τελευταίο μήνα μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ αναφορικά με την προσπάθεια εξαγοράς της Twitter- έχει δει την περιουσία του να μειώνεται κατά σχεδόν 50 δισ. δολάρια από την στιγμή που έκανε γνωστή την πρόθεσή του να εξαγοράσει τον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ορισμένοι επενδυτές της Tesla εκτιμούν πως ενδεχόμενη εξαγορά της Twitter θα πλήξει την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ωστόσο, με περιουσία που ξεπερνά τα 200 δισ. δολάρια, ο Έλον Μασκ παραμένει στην θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, παρά το γεγονός πως μέσα στους πρώτους πέντε μήνες του έτους, περίπου 60,4 δισ. δολάρια έχουν γίνει «καπνός» από το πορτοφόλι του Μασκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Υπέρ της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τον Μασκ το δσ - «Σκοπεύουμε να κλείσουμε το deal»

Έλ. Μασκ: Κάλεσμα στην Επ. Κεφαλαιαγοράς να εξετάσει τον αριθμό πραγματικών χρηστών του Twitter

gazzetta
gazzetta reader insider insider