Lenovo: Αύξηση των κερδών κατά 48% στο δ' τρίμηνο - Στα 16,7 δισ. τα έσοδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lenovo: Αύξηση των κερδών κατά 48% στο δ' τρίμηνο - Στα 16,7 δισ. τα έσοδα
Lenovo
Αύξηση της τάξης του 48% κατέγραψαν τα κέρδη του ομίλου Lenovo κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, καθώς η αύξηση των εσόδων της εταιρείας κατασκευής laptop εξαιτίας της ενίσχυσης των πωλήσεων έδωσε νέα ώθηση τον κινεζικό κολοσσό.

Αύξηση της τάξης του 48% κατέγραψαν τα κέρδη του ομίλου Lenovo κατά το τέταρτο τρίμηνο για την χρήση του 2021, καθώς η αύξηση των εσόδων της εταιρείας κατασκευής laptop εξαιτίας της ενίσχυσης των πωλήσεων έδωσε νέα ώθηση τον κινεζικό κολοσσό.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Reuters, τα καθαρά κέρδη της Lenovo διαμορφώθηκαν στα 412 εκατ. δολάρια για το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Την ίδια στιγμή, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 16,69 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση σχεδόν 7% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020, όταν και είχαν διαμορφωθεί στα 15,63 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 17,36 δισ. δολαρίων

Όπως αναφέρει το Reuters, πρόκειται για την μικρότερη αύξηση στα έσοδα της Lenovo κατά τα επτά τελευταία τρίμηνα, ωστόσο η κινεζική εταιρεία διατηρεί την πρωτιά στον μερίδιο που κατέχει στην αγορά, με ποσοστό 23,1%.

Αναφορικά με το σύνολο της χρήσης για το 2021, η Lenovo ανέφερε πως τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 18% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και διαμορφώθηκαν στα 71,6 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη καθαρά κέρδη σημείωσαν αύξηση κατά 72% στα 2 δισ. δολάρια, στο υψηλότερο σημείο από το 1994, όταν η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Lenovo και iFLYTEK ανάμεσα στις πενήντα καλύτερες εταιρίες εικονικής πραγματικότητας

Nokia: Πέτυχε διακανονισμό στη διαμάχη της με τη Lenovo

gazzetta
gazzetta reader insider insider