Sunlight Group: Υπογραφή κοινοπρακτικού δανείου 125 εκατ. ευρώ

Newsroom
Μοιράσου το
Sunlight Group: Υπογραφή κοινοπρακτικού δανείου 125 εκατ. ευρώ
Η Sunlight Group, μέλος του διεθνούς επενδυτικού Ομίλου Olympia, ανακοινώνει την υπογραφή κοινοπρακτικού δανείου ύψους 125 εκατ. ευρώ μεταξύ της εταιρείας και των δύο συστημικών τραπεζών, Eurobank και Alpha Bank.

Η Sunlight Group, μέλος του διεθνούς επενδυτικού Ομίλου Olympia, ανακοινώνει την υπογραφή κοινοπρακτικού δανείου ύψους 125 εκατ. ευρώ μεταξύ της εταιρείας και των δύο συστημικών τραπεζών, Eurobank και Alpha Bank.

Η Eurobank έχει το ρόλο του Διοργανωτή και Συντονιστή Διοργάνωσης και συμμετέχει με €62,5 εκατ. ευρώ, ενώ η Alpha Bank διατηρεί τον έτερο ρόλο του Διοργανωτή και συμμετέχει με €62,5 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια της δανειακής σύμβασης ανέρχεται στα 7 έτη και σκοπός της είναι η αναχρηματοδότηση δανειακών υποχρεώσεων, καθώς και η χρηματοδότηση του πενταετούς επιχειρηματικού πλάνου της Sunlight για το διάστημα 2021-2026.

Σχολιάζοντας την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, ο κ. Λάμπρος Μπίσαλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, σημείωσε: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Sunlight Group, θα ήθελα να ευχαριστήσω τις δύο Τράπεζες και τις διοικήσεις τους για την εξαιρετική συνεργασία. Εκτιμούμε βαθιά τη σταθερή εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στην εταιρεία μας και τις εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξής της. Είναι πολύ σημαντική η υπογραφή του κοινοπρακτικού δανείου, διότι συμβάλλει στην εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης για την επιτυχή εκτέλεση του πενταετούς επιχειρηματικού μας πλάνου, ύψους 560 εκατ. ευρώ. Πραγματοποιούμε ήδη επενδύσεις σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική, σε εξοπλισμό, ανθρώπινο δυναμικό, συνεργασίες, αλλά και Έρευνα & Ανάπτυξη για την αύξηση της παραγωγικής μας δυναμικότητας, για την επέκτασή μας σε στρατηγικές αγορές, και για την ανάπτυξη νέων ακόμη πιο καινοτόμων προϊόντων, με έμφαση στην τεχνολογία λιθίου. Αυτά τα επιπλέον κεφάλαια μας δίνουν την απαραίτητη στήριξη και ώθηση ώστε να ανταποκριθούμε στις διεθνείς προκλήσεις, να εκμεταλλευτούμε τις μεγάλες ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας στο δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο της αποθήκευσης ενέργειας, και να εδραιωθούμε σε αυτόν ως εταιρεία-ηγέτης».

Το επιχειρηματικό πλάνο της Sunlight προβλέπει επενδύσεις για την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητάς της σε μπαταρίες μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Ελλάδα (Ξάνθη και Κομοτηνή), την Ιταλία (Βερόνα) και τις ΗΠΑ (Βόρεια Καρολίνα), καθώς και για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων στον τομέα των μπαταριών λιθίου, μέσω του συγχρηματοδοτούμενου Σημαντικού Έργου Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος European Battery Innovation - EuBatIn. Σημαντικό μέρος αφορά σε επενδύσεις για την επέκταση του παγκοσμίου δικτύου πωλήσεων, διανομής και παροχής υπηρεσιών της εταιρείας, ενισχύοντας την εφοδιαστική της αλυσίδα και την καθετοποίηση της παραγωγής της. Πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα αυτόν περιλαμβάνουν την εξαγορά της Technoform, επιχείρησης με έδρα το Κιλκίς που δραστηριοποιείται στην κατασκευή εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας, και την εξαγορά της PBM S.R.L., διεθνώς αναγνωρισμένης εταιρείας-ηγέτη στην παραγωγή φορτιστών για μπαταρίες και βιομηχανικές ηλεκτρονικές συσκευές.

Από την πλευρά της Eurobank, ο κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε: «Η συμβολή της Eurobank στην υλοποίηση της δυναμικής στρατηγικής της Sunlight, που εκπροσωπεί επάξια την ελληνική υγιή επιχειρηματικότητα, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς. Στηρίζουμε τον εξωστρεφή προσανατολισμό της εταιρείας, η οποία εξάγει σε περισσότερες από 100 χώρες και εστιάζει, διαχρονικά, σε επενδύσεις Έρευνας & Ανάπτυξης, με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, σε έναν κλάδο με ισχυρή προοπτική, όπως είναι ο κλάδος των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας. Ως Τράπεζα Ανάπτυξης, διαθέτουμε την τεχνογνωσία και τις δυνάμεις να ανταποκριθούμε στις σύνθετες απαιτήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε όλους τους καιρούς, ειδικότερα όμως σήμερα, εν μέσω μιας πολύπλοκης συγκυρίας στη διεθνή οικονομία».

Τέλος, τις θετικές προοπτικές που προκύπτουν από το επιχειρηματικό πλάνο της Sunlight Group εξήρε και ο κ. Γιάννης Εμίρης, Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank: «Σε μία εποχή που ο χρηματοπιστωτικός κλάδος καλείται να επιτελέσει καθοριστικό ρόλο στην παροχή χρηματοδοτήσεων με κριτήριο τη βιωσιμότητα, την καινοτομία, και την ανάπτυξη της οικονομίας, η Τράπεζά μας με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχει ως διοργανωτής και ομολογιούχος στη χρηματοδότηση 125 εκατ. ευρώ προς τη Sunlight Group. Μία εταιρεία-πρότυπο εξωστρέφειας και καινοτομίας, μέλος του δυναμικού Ομίλου Olympia, του οποίου η Alpha Bank αποτελεί βασική τράπεζα συνεργασίας για περισσότερα από 20 έτη. Η χρηματοδότηση αποσκοπεί στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων στον τομέα των μπαταριών μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου και θα συμβάλλει στην υλοποίηση του εκτεταμένου, πενταετούς επιχειρηματικού πλάνου της εταιρείας, το οποίο αναμένεται να οδηγήσει σε περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών της. Η απόφασή μας να συγχρηματοδοτήσουμε τα επενδυτικά σχέδια της Sunlight Group επιβεβαιώνει την ετοιμότητά μας να στηρίζουμε τις υγιείς, καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις που αποτελούν συνώνυμα της προόδου και συμβάλλουν στην ευημερία της χώρας μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:52

Ξεπέρασαν τους 52.000 οι Ουκρανοί πρόσφυγες στην Ελλάδα

09:40

Οικονόμου: Ενισχύουμε την κοινωνική προστασία με πόρους 2,3 δισ. ευρώ

09:35

Περ. Αττικής: 7 αλήθειες για το νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων

09:22

Βρετανία: «Game over» για τον Μπόρις Τζόνσον; - Οι απαντήσεις στη Βουλή των Κοινοτήτων

09:16

PeopleCert: Εξαγορών συνέχεια από τον πρώτο ελληνικό μονόκερο και στο βάθος... decacorn

09:16

Η NASA έχασε επαφή με το μικρό σκάφος Capstone που κατευθύνεται στη Σελήνη

09:12

Τρ. Πειραιώς: Συμφωνία για τιτλοποιήσεις εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους 2,7 δισ. ευρώ

09:05

Επίθεση με γκαζάκια στην πολυκατοικία του βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου

09:05

Τζανάκης: Πάνω από 50.000 τα πραγματικά κρούσματα ημερησίως 

09:04

Δ. Μωραΐτης (ΕΦΕΧ): Η πανδημία ήταν η αφορμή για να πάρει ο καταναλωτής την υγεία στα χέρια του

09:04

Πέθανε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ Μοχάμαντ Μπαρκίντο

08:58

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο επίκεντρο το αίτημα αναστολής ποινών και η αναβολή που ζήτησε ο Μιχαλολιάκος

08:50

Νορβηγία: Μέτρα της κυβέρνησης για να σταματήσει η απεργία που απειλεί τις εξαγωγές αερίου

08:45

Φορο-καμπάνες έως 5.000 ευρώ σε 15 κατηγορίες επαγγελματιών για μη έκδοση αποδείξεων

08:43

Συνάντηση των ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και της Κίνας στην G-20 - Ρωσία και Ταϊλάνδη στο επίκεντρο

08:31

Εξάρχεια: Τραυματισμοί αστυνομικών μετά από επιθέσεις με μολότοφ - 33 προσαγωγές

08:29

Στη Βουλή ο Κυρ. Μητσοτάκης σήμερα για τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης

08:27

Πύργος: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κορυφή

08:25

Ουκρανία: Η Σλοβιάνσκ νέος στόχος της Ρωσίας στο Ντονμπάς - Σφοδροί βομβαρδισμοί

08:17

ΗΠΑ: Επιστολή βουλευτών - H αναβάθμιση των τουρκικών F-16 θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους και καταστροφή

08:14

Βρετανία: Ο Ναντίμ Ζαχάουι νέος ΥΠΟΙΚ, εν μέσω πολιτικής κρίσης στην κυβέρνηση Τζόνσον

08:10

Samsung: Ηγετική θέση σε πωλήσεις smartphones και tablets - Τα σχέδια και οι προκλήσεις για τη συνέχεια

08:05

Ο Αλέξης, ο πόλεμος με το Airbnb και τα... γκράντε οικιστικά deals

07:58

Πολύτιμος σύμμαχος των εξαγωγέων η Export Credit Greece – Πώς θα στηριχθούν οι επιχειρήσεις

07:54

Αέριο: Εγκαίνια την Παρασκευή του νέου ελληνοβουλγαρικού αγωγού παρουσία Μητσοτάκη

07:50

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: «Βήμα προς τα εμπρός» για την υβριδική μονάδα στο Αμάρι της Κρήτης

07:46

Ρεύμα: Ξεκινά το πλαφόν – «Υπερέσοδα» άνω των 150 εκατ. τον Ιούλιο θα πάνε για επιδοτήσεις

07:44

Πασχάλη (Eurobank): Επενδύσεις 4 εκατ. ευρώ την τελευταία 2ετία για να λειτουργήσει το υβριδικό μοντέλο εργασίας

07:41

Νέα «σελίδα» στην Intrakat με εφοπλιστικά κεφάλαια

07:38

Πώς «ανακατεύεται η τράπουλα» στον ευρύτερο τομέα των κατασκευών – υποδομών