Προς χρεοκοπία η θυγατρική της Google στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς χρεοκοπία η θυγατρική της Google στη Ρωσία
Οι ρωσικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού της, με την εταιρεία να αδυνατεί να πληρώσει το προσωπικό, αλλά και τους προμηθευτές της.

Η θυγατρική της Google στη Ρωσία προγραμματίζει να κηρύξει χρεοκοπία μετά την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού της από τις αρχές, καθώς αδυνατεί να πληρώσει το προσωπικό, αλλά και τους προμηθευτές της.

Ωστόσο υπηρεσίες που προσφέρονται χωρίς οικονομική χρέωση, όπως η έρευνα στο διαδίκτυο, αλλά και το YouTube θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμες, όπως δήλωσε χθες, Τετάρτη, ένας εκπρόσωπος της Google.

Η θυγατρική της Alphabet Inc βρίσκεται υπό πίεση στη Ρωσία εδώ και μήνες, μετά την αποτυχία της να απομακρύνει περιεχόμενο, το οποίο η Μόσχα θεωρεί παράνομο, αλλά και για τον περιορισμό μερικών ρωσικών ΜΜΕ στο YouTube.

Ωστόσο το Κρεμλίνο δεν έχει μέχρι τώρα εμποδίσει την πρόσβαση στις υπηρεσίες της εταιρίας.

«Η κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού της Google Russia από τις ρωσικές αρχές κατέστησε μη βιώσιμη την λειτουργία του γραφείου μας στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης και της καταβολής των πληρωμών στους εργαζόμενους που έχουν την έδρα τους στη Ρωσία, αλλά και της καταβολής των πληρωμών προς τους προμηθευτές και τους συνεργάτες της, όπως και της εκπλήρωσης άλλων οικονομικών υποχρεώσεων», όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Google.

«H Google Russia δημοσιοποίησε μία ανακοίνωση για την πρόθεση της να κηρύξει χρεοκοπία».

Ένα τηλεοπτικό κανάλι, ιδιοκτησίας ενός Ρώσου επιχειρηματία σε βάρος του οποίου έχουν επιβληθεί κυρώσεις, μετέδωσε τον Απρίλιο ότι δικαστικοί επιμελητές είχαν κατασχέσει 14,31 εκατομμύρια ευρώ από την Google, μετά την αποτυχία της να αποκαταστήσει την πρόσβαση στο λογαριασμό που διατηρούσε στο YouTube.

Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που ο αμερικανικός γίγαντας της τεχνολογίας ανακοινώνει ότι ο τραπεζικός λογαριασμός του έχει κατασχεθεί στο σύνολό του.

Η Google δεν επιβεβαίωσε άμεσα αν η κατάσχεση αυτού του ποσού οδήγησε στην πρόθεση της να υποβάλει αίτηση χρεοκοπία ή αν έγιναν και άλλες κατασχέσεις λογαριασμών της.

Η τράπεζα δεδομένων των δικαστικών επιμελητών στη Ρωσία έχει καταγράψει δύο κατασχέσεις μέχρι τα μέσα Μαρτίου, χωρίς να προσδιορίζει τα ποσά που έχουν κατασχεθεί, όπως επίσης και την επιβολή προστίμων.

Η ίδια υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι έχει προχωρήσει στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Google.

Η Google επιβεβαίωσε ότι έχει μετακινήσει αρκετούς από τους εργαζομένους της εκτός Ρωσίας, από τις 24 Φεβρουαρίου που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία. Ωστόσο μερικοί από αυτούς επέλεξαν να παραμείνουν και δεν εργάζονται πλέον για την αμερικανική εταιρία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Google καταγγέλλει κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού της στη Ρωσία - Σε πτώχευση η θυγατρική της

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 11 εκατ. ρουβλίων στην Google για «ψευδείς» ειδήσεις

Ρωσία: Στην Google και Wikipedia θα επιβληθούν πρόστιμα για «ψευδείς» πληροφορίες