Ο Μασκ δεν αποκλείει χαμηλότερη τιμή για το Twitter - Διαφωνία με τον Αγκραουάλ για το ποσοστό των spams

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μασκ δεν αποκλείει χαμηλότερη τιμή για το Twitter - Διαφωνία με τον Αγκραουάλ για το ποσοστό των spams
Elon Musk Twitter profile
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για μία χαμηλότερη τιμή εξαγοράς της Twitter ο Έλον Μασκ, διαφωνώντας με τον εκτελεστικό διευθυντή για το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών. 

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για μία χαμηλότερη τιμή εξαγοράς της Twitter ο Έλον Μασκ, λίγες μέρες μετά το «πάγωμα» της εξαγοράς, ενώ μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης διαφώνησε με τον εκτελεστικό διευθυντή, Παράγκ Αγκραουάλ, για το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών.

Ενισχύοντας τις εικασίες ότι θα επιδιώξει να επαναδιαπραγματευτεί την τιμή εξαγοράς της Twitter, ο Μασκ ανέφερε πως μια βιώσιμη συμφωνία σε χαμηλότερη τιμή δεν «αποκλείεται».

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν πάνω από 8% τη Δευτέρα, συνεχίζοντας τη «βουτιά» της προηγούμενης εβδομάδας, όπου ο Μασκ αμφισβήτησε τα δημόσια δεδομένα του Twitter σχετικά με το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών και «πάγωσε» την πρόταση εξαγοράς.

Εχθές, σε μια τεχνολογική διάσκεψη στο Μαϊάμι, εκτίμησε ότι οι ψεύτικοι χρήστες αποτελούν τουλάχιστον το 20% όλων των λογαριασμών Twitter. Αυτό είναι το χαμηλό όριο της εκτίμησής του για τον αριθμό των bots, ενώ διερωτήθηκε αν θα μπορούσε αυτό το ποσοστό να φτάνει ακόμα και το 90%, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύτηκε από χρήστη του Twitter.

«Αυτό που μου λένε είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε τον αριθμό των bots», είπε ο Μασκ στο συνέδριο. «Είναι, τόσο άγνωστο όσο η ανθρώπινη ψυχή».

Κάτω από το 5% οι ψεύτικοι λογαριασμοί

Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει, ωστόσο ανά τρίμηνο αναφέρει ότι οι ανεπιθύμητοι λογαριασμοί αποτελούν λιγότερο από το 5% του συνόλου των χρηστών.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο Παράγκ Αγκραουάλ σε ανάρτησή του, επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική του Μασκ, τονίζοντας πως οι εσωτερικές εκτιμήσεις για τους πλασματικούς λογαριασμούς χρηστών αναφορικά με τα τέσσερα τελευταία τρίμηνα, ήταν «κατά πολύ πιο κάτω από το 5%».

Η εκτίμηση της Twitter, που έχει παραμείνει σταθερή από το 2013, δεν μπορεί να αναπαραχθεί εξωτερικά, καθώς χρειάζεται η χρήση τόσο ιδιωτικών, όσο και δημόσιων πληροφοριών για να αποφασιστεί αν ένας λογαριασμός χρήστη είναι ψεύτικος, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη συνέχεια ο Μασκ αντέδρασε στην επιχειρηματολογία του Αγκραουάλ, αναρτώντας ένα περιπαιχτικό εικονίδιο (poop emoji). «Πώς λοιπόν οι διαφημιστές θα γνωρίζουν τι παίρνουν για τα χρήματά τους; Αυτό είναι θεμελιώδες για την οικονομική υγεία του Twitter», έγραψε ο Μασκ.

Λίγο αργότερα, ο Μασκ δήλωσε στη διάσκεψη στο Μαϊάμι, ότι υποπτεύεται πως οι αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί χρηστών αποτελούν ποσοστό 20% ή 25% των ενεργών χρηστών. Μάλιστα, ανεξάρτητοι ερευνητές εκτιμούν ότι ένα ποσοστό μεταξύ 9% και 15% των εκατομμυρίων χρηστών του Twitter, είναι πλασματικοί μέσω της χρήσης κατάλληλου λογισμικού.

Υπενθυμίζεται πως ο 50χρονος δισεκατομμυριούχος άρχισε να αγοράζει μετοχές του Twitter τον Ιανουάριο και ανακοίνωσε ποσοστό συμμετοχής 9,2% στις 4 Απριλίου. Το διοικητικό συμβούλιο της Twitter αποδέχθηκε την προσφορά των 44 δισ. δολαρίων στις 25 Απριλίου, ωστόσο η συμφωνία είναι μήνες μακριά από το κλείσιμο και οι μετοχές του Twitter διαπραγματεύονται πολύ κάτω από την τιμή προσφοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η μετοχή της Twitter έχασε όλα τα κέρδη από την πρόταση εξαγοράς από τον Μασκ

Ο Έλον Μασκ κινδυνεύει να πληρώσει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια αν «σπάσει» το deal με το Twitter

Η αξία της Twitter έπεσε 9 δισ. δολάρια πιο κάτω από τα 44 δισ. που δίνει ο Μασκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider