Aramco: Εκτόξευση κερδών στο Q1 με αύξηση 82%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aramco: Εκτόξευση κερδών στο Q1 με αύξηση 82%
Το ενεργειακό μεγαθήριο της Σαουδικής Αραβίας, έκανε γνωστό ότι τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν στα 39,5 δισ. δολάρια τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός της Aramco ανακοίνωσε άλμα άνω του 80% στα καθαρά κέρδη, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών και σημειώνοντας νέο τριμηνιαίο ρεκόρ κερδών από την IPO της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το CNBC, το ενεργειακό μεγαθήριο της Σαουδικής Αραβίας, έκανε γνωστό ότι τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν 82%, στα 39,5 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, από 21,7 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters είχαν προβλέψει καθαρά έσοδα 38,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το ρεκόρ για την Aramco έρχεται εν μέσω ενός τριμήνου που ξεχωρίζει για τις μεγάλες πετρελαϊκές, οι οποίες επωφελούνται από την απότομη αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Η Aramco είπε ότι τα κέρδη της οφείλονταν στις υψηλότερες τιμές του αργού πετρελαίου, στην αύξηση του όγκου πωλήσεων και στα βελτιωμένα περιθώρια κέρδους.

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, η στρατηγική μας επέκτασή προχώρησε περαιτέρω, τόσο στην Ασία όσο και στην Ευρώπη και συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ευκαιρίες που συμβαδίζουν με τους αναπτυξιακούς μας στόχους», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aramco, Amin Nasser, στην ανακοίνωση κερδών την Κυριακή.

Συμπλήρωσε ότι «στο πλαίσιο της αυξημένης αστάθειας στις παγκόσμιες αγορές, παραμένουμε επικεντρωμένοι στο να βοηθήσουμε στην κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης για ενέργεια που είναι αξιόπιστη, προσιτή και ολοένα πιο βιώσιμη».

Με κεφαλαιοποίηση περίπου 2,43 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, η Aramco την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασε την Apple και έγινε η εταιρεία με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο.

Η μετοχή της Aramco έχει αυξηθεί πάνω από 15% μέχρι στιγμής το 2022. Τον Μάρτιο, ο πετρελαϊκός γίγαντας ανέφερε ότι τα κέρδη του για ολόκληρο το έτος πέρυσι υπερδιπλασιάστηκαν λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των τιμών του πετρελαίου, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και των κυρώσεων που επιβάλλονται στο Ρωσικό πετρέλαιο, καθώς και από τις προοπτικές πιο «σφιχτής» προσφοράς πετρελαίου από πλευράς των παραγωγών

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider