Exxon Mobil: Κλειστό μέχρι τα τέλη Μαΐου το διυλιστήριο Billings στην Μοντάνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Exxon Mobil: Κλειστό μέχρι τα τέλη Μαΐου το διυλιστήριο Billings στην Μοντάνα
Τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις εβδομάδες ως τα τέλη Μαΐου θα παραμείνει κλειστό το διυλιστήριο Billings που διατηρεί στην πολιτεία της Μοντάνα η Exxon Mobil, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα τέλη Μαρτίου.

Τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις εβδομάδες ως τα τέλη Μαΐου θα παραμείνει κλειστό το διυλιστήριο Billings που διατηρεί στην πολιτεία της Μοντάνα η Exxon Mobil, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα τέλη Μαρτίου.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι επισκευές στη μονάδα απόσταξης αργού (CDU) συνεχίζονται και θα διαρκέσουν τουλάχιστον 20 ημέρες ακόμα, σύμφωνα με στελέχη του πετρελαϊκού κολοσσού των ΗΠΑ, γεγονός που σημαίνει πως καμία εργασία διύλισης δεν θα πραγματοποιηθεί μέχρι να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των υποδομών και των εργαζομένων.

«Το διυλιστήριο Billings θα συνεχίσει να λειτουργεί πλήρως μόλις είναι ασφαλές», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Exxon, Τζούλι Κινγκ.

Υπενθυμίζεται πως το διυλιστήριο Billings -το οποίο έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας 58.000 βαρελιών αργού πετρελαίου ημερησίως- διέκοψε τη λειτουργία μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 27 Μαρτίου, ενώ στη συγκεκριμένη μονάδα πραγματοποιείται η αρχική διάσπαση του αργού πετρελαίου σε πρώτες ύλες υδρογονανθράκων για όλες τις άλλες μονάδες παραγωγής στο διυλιστήριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Πλήγμα» 3,4 δισ. δολαρίων στην Exxon Mobil από τις δραστηριότητες στη Ρωσία

Exxon Mobil: Έως και 4 δισ. δολάρια αξίας χάνει λόγω της απόσυρσης από το Sakhalin-1 της Ρωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider