Ο επενδυτής της Tesla Ron Baron λέει ότι ο Μασκ πέτυχε ένα εξαιρετικά φθηνό deal για το Twitter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο επενδυτής της Tesla Ron Baron λέει ότι ο Μασκ πέτυχε ένα εξαιρετικά φθηνό deal για το Twitter
Ο Ron Baron, ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Tesla και CEO της Baron Capital, εκτίμησε ότι ο Μασκ πέτυχε μια καλή συμφωνία για την εξαγορά του Twitter, αφού νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει την εμπλοκή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla στην εταιρεία «ανούσια».

Ο Ron Baron, ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Tesla και CEO της Baron Capital, εκτίμησε ότι ο Μασκ πέτυχε μια καλή συμφωνία για την εξαγορά του Twitter, αφού νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει την εμπλοκή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla στην εταιρεία «ανούσια».

Σε δήλωσή του στην Becky Quick του CNBC, ο Baron είπε ότι, αφού έκανε δύο ημέρες αρχικού ελέγχου, αισθάνθηκε ότι το σχέδιο ήταν ενδιαφέρον.

«Μαντεύω μια απόδοση τουλάχιστον επί 2 ή επί 3 τα επόμενα 4-5 χρόνια εάν πετύχει», είπε ο Baron. «Το τίμημα εξαγοράς είναι πραγματικά φθηνό, δεδομένου ότι η επιχείρηση δεν είχε επιτυχημένη διοίκηση. Στην πραγματικότητα είναι τρομερά φθηνό και θα παρέμενε έτσι εάν ο Μασκ δεν είχε προσφερθεί να αποκτήσει. Κατά τη γνώμη μου».

Το σχόλιο έρχεται καθώς τα στοιχεία που υποβλήθηκαν στις ρυθμιστικές αρχές την Πέμπτη έδειξαν ότι η θυγατρική της Baron Capital, BAMCO, δέσμευσε 100 εκατ. δολάρια σε ίδια κεφάλαια για να στηρίξει την εξαγορά του Μασκ. Ο Μασκ εξασφάλισε συνολικά περισσότερα από 7 δισ. δολάρια από μια ομάδα επενδυτών, συμπεριλαμβανομένης της BAMCO, για να υποστηρίξει την εξαγορά, αντί 44 δισ. δολαρίων, της Twitter, την οποία σχεδιάζει να ιδιωτικοποιήσει.

Ο CEO της Baron Capital είχε αρχικά υποβαθμίσει τη σημασία της αρχικής επένδυσης του Μασκ για το 9% της Twitter και την επακόλουθη θέση στο διοικητικό συμβούλιο, αποκαλώντας την «μικροσκοπική» για έναν άνθρωπο με περιουσία εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έκτοτε ο Μασκ άλλαξε ρότα, αποφασίζοντας ότι προτιμά να αγοράσει το Twitter και να το κάνει ιδιωτικό παρά να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο απλώς ως ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider