Πάνω από τις προβλέψεις τα έσοδα της Uber στο α' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τις προβλέψεις τα έσοδα της Uber στο α' τρίμηνο
Αυξημένα ήταν τα έσοδα της Uber κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, καθώς η εταιρεία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς φαίνεται να ανακάμπτει σταδιακά από τις χαμηλές «πτήσεις» κατά το προηγούμενο έτος.

Αυξημένα ήταν τα έσοδα της Uber κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, καθώς η εταιρεία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς φαίνεται να ανακάμπτει σταδιακά από τις χαμηλές «πτήσεις» κατά το προηγούμενο έτος, ενώ εκτιμά πως δεν θα χρειαστεί να προσχωρήσει σε «σημαντικές» επενδύσεις για να κρατήσει τους οδηγούς στην πλατφόρμα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το CNBC, η Uber ανακοίνωσε πως τα έσοδά της στο α' τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκαν στα 6,85 δισ. δολάρια, υψηλότερα από την πρόβλεψη για έσοδα 6,13 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Refinitiv, ενώ σε ετήσια βάση κατέγραψαν αύξηση κατά 136%.

Παράλληλα, η πλατφόρμα ανακοίνωσε ζημιές ύψους 5,9 δισ. δολαρίων ή 3,04 δολαρίων/μετοχή για το πρώτο τρίμηνο, οι οποίες εν πολλοίς οφείλονται στις επενδύσεις της Uber στη νοτιοανατολική Ασία.

Για το δεύτερο τρίμηνο, η Uber αναμένει ακαθάριστες κρατήσεις μεταξύ 28,5 και 29,5 δισ. δολαρίων, ενώ εκτιμά πως τα προσαρμοσμένα EBITDA,θα διαμορφωθούν μεταξύ 240 και 270 εκατ. δολαρίων.

Αναφερόμενος στις επιδόσεις της εταιρείας στο α' τρίμηνο, ο CEO της Uber Dara Khosrowshahi υπογράμμισε πως η εταιρεία φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα, καθώς ήδη οι ακαθάριστες κρατήσεις κινητικότητας τον Απρίλιο ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019 σε όλες τις περιοχές.

Μετά τις ανακοινώσεις, η μετοχή της Uber υποχωρεί άνω του 2% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Uber καταργεί την υποχρεωτική χρήση μάσκας για επιβάτες και οδηγούς στις ΗΠΑ

Σύμπραξη Uber και Tesco για παραδόσεις τροφίμων στη Βρετανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider