Ξεπέρασε τις προσδοκίες η Pfizer - Εκτίναξη 77% στα έσοδα α' τριμήνου

Newsroom
Μοιράσου το
Ξεπέρασε τις προσδοκίες η Pfizer - Εκτίναξη 77% στα έσοδα α' τριμήνου
Pfizer
«Συνεχίζουμε να προμηθεύουμε τον κόσμο με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Comirnaty, το οποίο παραμένει ένα κριτικό εργαλείο που βοηθά ασθενείς και κοινωνίες να αποφύγουν τις χειρότερες επιπτώσεις της πανδημίας», δήλωσε ο Μπουρλά.

Καλύτερα από το αναμενόμενο ήταν τα κέρδη της Pfizer για το α' τρίμηνο, ενισχυμένα από τις πωλήσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού και του αντιικού χαπιού Paxlovid.

Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 7.864 δισ. δολαρίων ή 1,37 δολάρια ανά μετοχή, για το τρίμηνο, αυξημένα από τα 4,877 δισ. δολάρια ή 0,86 δολάρια ανά μετοχή, την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα προσαρμοσμένα ανά μετοχή κέρδη ανήλθαν σε 1,62 δολάρια, σημαντικά αυξημένα σε σχέση με την πρόβλεψη του FactSet για 1,49 δολάρια.

Τα έσοδα εκτινάχθηκαν 77% στα 25,662 δισ. δολάρια, από 14,516 δισ. δολάρια, πριν από ένα χρόνο, επίσης αυξημένα, σε σχέση με την πρόβλεψη για 24,099 δισ. δολάρια.

«Συνεχίζουμε να προμηθεύουμε τον κόσμο με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Comirnaty, το οποίο παραμένει ένα κριτικό εργαλείο που βοηθά ασθενείς και κοινωνίες να αποφύγουν τις χειρότερες επιπτώσεις της πανδημίας και είμαστε εντός στόχου για να εκπληρώσουμε τη δέσμευση να παραδώσουμε τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε χώρες χαμηλού και μέσου εισοδήματος το 2021 - 2022, συμπεριλαμβανομένου τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίων δόσεων φέτος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO, Άλμπερτ Μπουρλά.

Τα έσοδα από το εμβόλιο του εμβολίου κατά της Covid-19 αυξήθηκαν στα 13,2 δισ. δολάρια, από 3,2 δισ. δολάρια, ενώ άνοδο στα 1,5 δισ. δολάρια κατέγραψαν και οι πωλήσεις του αντιικού χαπιού Paxlovid.

Η εταιρεία διατήρησε το ετήσιο guidance για τα έσοδα στα 98 - 102 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις του FactSet για 105,9 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, για το σύνολο του 2022, εκτιμά πως οι πωλήσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού θα φτάσουν τα 32 δισ. δολάρια και οι πωλήσεις του Paxlovid θα αγγίξουν τα 22 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπουρλά (Pfizer): Φέτος θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω - Στόχος ένα εμβόλιο που θα κρατάει για έναν χρόνο