Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της ρωσικής Lukoil, εν μέσω των πιέσεων από τις κυρώσεις της Δύσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της ρωσικής Lukoil, εν μέσω των πιέσεων από τις κυρώσεις της Δύσης
Ο Αλεκπέροφ ήταν πρόεδρος της Lukoil από το 1993 και έφτασε να γίνει ένας από τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας.

Την παραίτηση του από την ηγεσία του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Lukoil μετά από 29 χρόνια ως επικεφαλής της ανακοίνωσε ο Βαγκίτ Αλεκπέροφ, εν μέσω των πιέσεων που δέχεται η πετρελαϊκή εταιρεία από τις κυρώσεις της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Αλεκπέροφ ήταν πρόεδρος της Lukoil από το 1993 και έφτασε να γίνει ένας από τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας, με περιουσία που υπολογιζόταν στα 24,9 δισ. δολάρια το 2021 και η οποία περιορίστηκε σημαντικά από την αρχή των κυρώσεων της Δύσης έως σήμερα.

Σύμφωνα με τους Times της Μόσχας, η περιουσία του Ρώσου έχει υποχωρήσει κατά 14,4 δισ. δολάρια από την αρχή του 2022.

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα συμπεριελήφθη στον κατάλογο των προσώπων σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τη Βρετανία, ενώ έχει βρεθεί και στη «μαύρη λίστα» των κυρώσεων της Αυστραλίας.

Στις αρχές του Μαρτίου η Lukoil ήταν η πρώτη μεγάλη ρωσική επιχείρηση που ζήτησε τον τερματισμό του πολέμου και την εξεύρεση διπλωματικής λύσης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακόμα 26 ονόματα μπαίνουν στον βρετανικό κατάλογο με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider