Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη της Procter & Gamble, αναβαθμίζει το outlook των πωλήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη της Procter & Gamble, αναβαθμίζει το outlook των πωλήσεων
H μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει κατά 2,6% έως τώρα φέτος, ωστόσο έχει ενισχυθεί 15,7% τους περασμένους 12 μήνες. 

Κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών ανακοίνωσε η Procter & Gamble, ενώ αναθεώρησε ανοδικά το outlook των πωλήσεων, με τη μετοχή της να ενισχύεται πάνω από 1% προσυνεδριακά.

Ο κολοσσός καταναλωτικών προϊόντων ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο χρήσης καθαρά κέρδη 3,355 δισ. δολαρίων, ή 1,33 δολ. ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 3,269 δισ. δολάρια ή 1,26 δολ. ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 19,381 δισ. δολάρια από τα 18,109 δισ. δολάρια.

Οι εκτιμήσεις αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet έκαναν λόγο για κέρδη ανά μετοχή στα 1,29 δολάρια και πωλήσεις της τάξης των 18,706 δισ. δολαρίων.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε όλες τις κατηγορίες. Οι μάρκες της P&G περιλαμβάνουν το απορρυπαντικό πλυντηρίου Tide, τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών Pantene και το Vicks VapoRub.

Για το σύνολο του έτους, η P&G αύξησε τις εκτιμήσεις για τις συνολικές πωλήσεις σε ανάπτυξη 4% σε 5% από 3% σε 4% προηγουμένως.

Σημειώνεται πως η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει κατά 2,6% έως τώρα φέτος, ωστόσο έχει ενισχυθεί 15,7% τους περασμένους 12 μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider