Μέτοχος της Twitter μηνύει τον Έλον Μασκ - «Καθυστέρησε να αποκαλύψει το μερίδιο που απέκτησε»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέτοχος της Twitter μηνύει τον Έλον Μασκ - «Καθυστέρησε να αποκαλύψει το μερίδιο που απέκτησε»
Elon Musk Twitter profile
Μήνυση σε βάρος του μεγαλομετόχου -πλέον- της Twitter Έλον Μασκ κατέθεσε ένας εκ των μετόχων της εταιρείας, κατηγορώντας τον δισεκατομμυριούχο συνιδρυτή της Tesla πως καθυστέρησε να αποκαλύψει το μερίδιο που απέκτησε στην εταιρεία, με αποτέλεσμα να υποστεί οικονομικές ζημίες λόγω αυτής της αργοπορίας.

Μήνυση σε βάρος του μεγαλομετόχου -πλέον- της Twitter Έλον Μασκ κατέθεσε ένας εκ των μετόχων της εταιρείας, κατηγορώντας τον δισεκατομμυριούχο συνιδρυτή της Tesla πως καθυστέρησε να αποκαλύψει το μερίδιο που απέκτησε στην εταιρεία, με αποτέλεσμα να υποστεί οικονομικές ζημίες λόγω αυτής της αργοπορίας.

Πιο αναλυτικά, ο Μαρκ Ρασέλα -ένας εκ των χιλιάδων μετόχων της Twitter- κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Έλον Μασκ σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, αναφέροντας πως «ο Μασκ προέβη σε ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις, παραλείποντας να αποκαλύψει εγκαίρως στους επενδυτές το ακριβές ποσοστό που απέκτησε στην εταιρεία», παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό του κανονισμούς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ο Ρασέλα -ο οποίος δήλωσε πως παρόμοια στάση θα κρατήσουν και άλλοι πρώην μέτοχοι της Twitter- δήλωσε ότι η καθυστέρηση της αποκάλυψης για την αγορά των μετοχών επέτρεψε στον Μασκ να αγοράσει περισσότερες μετοχές σε χαμηλότερες τιμές, ενώ τον κατηγορούν ότι καταχράστηκε την εμπιστοσύνη τους, καθώς πώλησαν τις μετοχές τους σε «τεχνητά χαμηλές» τιμές. Η αγωγή επιδιώκει την καταβολή αποζημιώσεων, αλλά και την επιβολή άλλων μέτρων που δεν διευκρινίστηκαν.

Υπενθυμίζεται πως μετά την απόκτηση του 9,2% της Twitter, αρχικά ανακοινώθηκε πως ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής θα συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, ωστόσο την Κυριακή ο CEO Parag Agrawal διέψευσε τις σχετικές αναφορές.

Σημειώνεται τέλος, πως παρά την εκτόξευση της μετοχής κατά 27% στις 4 Απριλίου -ημέρα που ανακοινώθηκε το deal-, οι μετοχές της Twitter έχουν υποχωρήσει περίπου 13% τις τελευταίες πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Έλον Μασκ χάλασε την μηνιαία «ημέρα ξεκούρασης» των εργαζομένων στο Twitter

Δεν θα μπει τελικά στο Δ.Σ. του Twitter ο Έλον Μασκ

Οι 10 μεγαλύτεροι μέτοχοι του Twitter - Πρώτος ο Έλον Μασκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider