Huawei: Πρώτη φορά μείωση εσόδων αλλά με αύξηση των κερδών το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Huawei: Πρώτη φορά μείωση εσόδων αλλά με αύξηση των κερδών το 2021
Οι πωλήσεις smartphones και παρόμοιων προϊόντων έφτασαν τα 243,4 δισ. γουάν, αυξημένες περίπου 50% σε ετήσια βάση.

Την πρώτη ετήσια μείωση εσόδων της στα χρονικά κατέγραψε η Huawei το 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο κινεζικός τεχνολογικός όμιλος.

Ειδικότερα, τα έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθηκαν τα 636,8 δισ. γουάν (99,9 δισ. δολάρια), μειωμένα κατά 28,5% συγκριτικά με το 2021.

Ωστόσο, η Huawei κατέγραψε ισχυρή αύξηση στα κέρδη της, που έφτασαν τα 113,7 δισ. γουάν, με άνοδο 75,9% σε ετήσιο επίπεδο.

Οι πωλήσεις smartphones και παρόμοιων ηλεκτρονικών προϊόντων για τους καταναλωτές έφτασαν τα 243,4 δισ. γουάν, αυξημένες περίπου 50% σε ετήσια βάση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το 2021, η δραστηριότητα τηλεπικοινωνιακών παρόχων της Huawei απέφερε έσοδα 44 δισ. δολ. και βοήθησε τους παρόχους σε όλο τον κόσμο να αναπτύξουν κορυφαία δίκτυα 5G. Τα αποτελέσματα δοκιμών τρίτων ανεξάρτητων μερών επιβεβαίωσαν ότι τα δίκτυα 5G που έχουν δημιουργηθεί από την Huawei για πελάτες σε 13 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Φινλανδίας, της Ολλανδίας, της Νότιας Κορέας και της Σαουδικής Αραβίας, παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Επένδυση στο μέλλον

Έμφαση στην πραγματοποίηση νέων επενδύσεων και στην οικοδόμηση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητάς της δίνει η Huawei, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της με αφορμή την ετήσια έκθεσή της για το 2021, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σε συνεργασία με παρόχους και συνεργάτες, η Huawei έχει υπογράψει περισσότερες από 3000 εμπορικές συμβάσεις για βιομηχανικές εφαρμογές 5G. Αυτά τα είδη εφαρμογών 5G έχουν επί του παρόντος μεγάλης κλίμακας εμπορική χρήση σε τομείς όπως η μεταποίηση, οι εξορυκτικές επιχειρήσεις, οι μονάδες σιδήρου και χάλυβα, τα λιμάνια και τα νοσοκομεία.

Ο Guo Ping, ο Rotating Chairman της Huawei, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ανακοίνωση της ετήσιας έκθεσης επισήμανε ότι συνολικά η απόδοσή της εταιρίας ήταν σύμφωνη με τις προβλέψεις. Η δραστηριότητα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων παρέμεινε σταθερή, η δραστηριότητα των εταιρικών / επιχειρηματικών πελατών σημείωσε σταθερή ανάπτυξη και η δραστηριότητα καταναλωτικών προϊόντων επεκτάθηκε ραγδαία σε νέους τομείς, ενώ υιοθετήθηκε πρωτοβουλία ταχείας ανάπτυξης (fast track) του οικοσυστήματος, πρόσθεσε.

Η Meng Wanzhou, CFO της Huawei, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δήλωσε ότι «παρά τη μείωση των εσόδων το 2021, η ικανότητά της εταιρίας για κερδοφορία και παραγωγή ταμειακών ροών αυξάνεται και είμαστε πιο ικανοί να αντιμετωπίσουμε την αβεβαιότητα». Χάρη στην ενισχυμένη κερδοφορία των κύριων δραστηριοτήτων της, οι ταμειακές ροές της εταιρείας από λειτουργικές δραστηριότητες αυξήθηκαν δραματικά το 2021, φτάνοντας τα 9.2 δισ. δολ. Ο δείκτης uποχρεώσεων μειώθηκε επίσης στο 57,8%, και η συνολική χρηματοοικονομική δομή έχει γίνει πιο ανθεκτική και ευέλικτη.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider