Με περισσότερες θέσεις κι από το 2019 ξεκινά τη θερινή σεζόν η Volotea

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με περισσότερες θέσεις κι από το 2019 ξεκινά τη θερινή σεζόν η Volotea
volotea
Ποιοι νέοι προορισμοί προστίθενται στο πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας φέτος.

Με νέες πτήσεις αλλά και περισσότερες θέσεις κι από την χρυσή χρονιά του 2019, ετοιμάζεται να υποδεχτεί την θερινή περίοδο η Volotea, η low cost αεροπορική εταιρεία με έδρα την Ισπανία, η οποία συνδέει μικρού και μεσαίου μεγέθους πόλεις της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν τα στελέχη του αερομεταφορέα σε σχετική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», η Volotea η οποία εκτελεί πτήσεις στη χώρα μας τα τελευταία 7 χρόνια, αναμένεται να επιστρέψει φέτος το καλοκαίρι με 14 διαφορετικά δρομολόγια, προσθέτοντας εννέα νέους προορισμούς στο πτητικό της πρόγραμμα.

Ειδικότερα η αεροπορική εταιρεία θα προσφέρει το 2022 περισσότερες από 560.000 θέσεις (οι προσφερόμενες θέσεις το 2021 έφτασαν τις 182.000 από 518.000 που ήταν το 2019) στα 14 δρομολόγιά της από / προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, που ξεκινούν από τις 2 Απριλίου. Μαζί με τα δρομολόγια των περιφερειακών προορισμών, τα οποία θα ξεκινήσουν αρχές Μαΐου, θα προσφέρει συνολικά 1,4 εκατ. θέσεις την τρέχουσα χρονιά, έναντι 574.000 θέσεων το 2021 και 1,1 εκατ. θέσεων το 2019. Όσο για τις πτήσεις θα ανέλθουν στο σύνολό τους σε 3.600 έναντι 1.162 πέρυσι.

Από άποψη προορισμών, η εταιρεία ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Κεφαλονιάς, της Κέρκυρας, του Ηρακλείου, της Καρπάθου, της Κω, της Μυκόνου, της Πρέβεζας, της Ρόδου, της Σάμου, της Σαντορίνης, της Σκιάθου, της Θεσσαλονίκης, της Ζακύνθου, τα οποία θα συνδέονται με απευθείας πτήσεις με προορισμούς της Κροατίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Στα δρομολόγια της Volotea μάλιστα θα προστεθούν φέτος εννέα νέα, τέσσερα δρομολόγια θα αφορούν πτήσεις από Αθήνα προς Μπιλμπάο, Μπορντό, Νάντη και Τορίνο, και πέντε δρομολόγια θα αφορούν τα περιφερειακά αεροδρόμια (Ηράκλειο – Νάντη, Μύκονος – Νάντη, Καλαμάτα – Βενετία, Σαντορίνη – Τορίνο, και Ζάκυνθος – Νάντη).

Η επιλογή των προαναφερθέντων προορισμών, σύμφωνα με την Country Manager της εταιρείας για την Ιταλία και την Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου υπάγεται και η χώρα μας, κα Valeria Rebasti, έγινε με βάση την ζήτηση του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος, δηλαδή των τουριστών που επιλέγουν να ταξιδέψουν για τις διακοπές τους στη χώρα μας. Ωστόσο ελήφθη υπόψη και το γεγονός ότι οι εν λόγω συνδέσεις δεν προσφέρονται από άλλες αεροπορικές εταιρείες. Αυτός είναι και ο λόγος που οι νέες πτήσεις αφορούν κυρίως γαλλικούς προορισμούς. Παρότι τα προηγούμενα χρόνια η βασική κίνηση, άρα και η δρομολόγηση πτήσεων, προερχόταν από την Ιταλία, το τελευταίο διάστημα δείχνει ιδιαίτερη δυναμική και η γαλλική αγορά, όπως επεσήμαναν τα στελέχη του αερομεταφορέα.

Το ενδιαφέρον των τουριστών μάλιστα είναι έντονο τόσο για τους περιφερειακούς προορισμούς όσο και για την Αθήνα, γεγονός που κάνει την εταιρεία να θέλει να επιστρέψει σε δωδεκάμηνη δραστηριότητα από το Διεθνή αερολιμένα Αθηνών. Όσο για τους ελληνικούς προορισμούς που η Volotea εκτιμά ότι θα κινηθούν καλά το φετινό καλοκαίρι η εταιρεία υποδεικνύει την Μύκονο, την Σαντορίνη αλλά και την Κρήτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

AEGEAN και Volotea: Eμπορική συνεργασία για πτήσεις με χρήση κοινών κωδικών (code-share)

Η Volotea θα πετά φέτος από την Αθήνα σε 11 προορισμούς

Volotea: Ξεκινά νέο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Ζάκυνθος

gazzetta
gazzetta reader insider insider