Αποσύρεται από την Starbucks ο CEO - Στους επόμενους μήνες ο μόνιμος αντικαταστάτης του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποσύρεται από την Starbucks ο CEO - Στους επόμενους μήνες ο μόνιμος αντικαταστάτης του
Τη θέση του θα αναλάβει προσωρινά και μέχρι την επιλογή μόνιμου αντικαταστάτη, ο Χάουαρντ Σουλτς, που έχει διατελέσει CEO της εταιρείας δύο ακόμα φορές

Την αποχώρηση του από τη θέση του CEO της Starbucks ανακοίνωσε ο Κέβιν Τζόνσον, μετά από 5 χρόνια ως επικεφαλής της αμερικανικής αλυσίδας καταστημάτων καφέ.

Τη θέση του θα αναλάβει προσωρινά και μέχρι την επιλογή μόνιμου αντικαταστάτη του Τζόνσον, ο Χάουαρντ Σουλτς, που έχει διατελέσει CEO της εταιρείας δύο ακόμα φορές στο παρελθόν, από το 1986 έως το 2000 και από το 2008 έως το 2017. Οι ετήσιες απολαβές του Σουλτς θα είναι 1 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την Starbucks.

Όπως σημειώνει το CNBC, ο Τζόνσον βρέθηκε το 2017 στη θέση του CEO, αναλαμβάνοντας τα ηνία από τη δεύτερη θητεία του Σουλτς και κατάφερε να βάλει την αλυσίδα στην ψηφιακή εποχή. Επιπλέον, ενίσχυσε την παρουσία των Starbucks στην Κίνα, που μέσα σε 5 χρόνια έχει η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως για τον όμιλο.

Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, σημειώνεται πως ο επόμενος μόνιμος CEO θα έχει επιλεγεί μέχρι το φθινόπωρο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Starbucks διακόπτει κάθε δραστηριότητα στην Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider