Deutsche Telekom: Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Telekom: Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο
Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού Deutsche Telekom κατά το δ΄τρίμηνο του 2021.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού Deutsche Telekom κατά το δ΄τρίμηνο του 2021, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, καθώς έλαβε σημαντική ώθηση από τις επιδόσεις του βραχίονα της στις ΗΠΑ, T-Mobile.

Πιο αναλυτικά, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε πως τα προσαρμοσμένα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 9 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για κέρδη 8,83 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, τα έσοδα της Deutsche Telekom στο τελευταίο τρίμηνο του 2021 σημείωσαν αύξηση της τάξης του 4,7% στα 28,9 δισ. ευρώ, ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για συνολικά έσοδα 28,76 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Reuters, η T-Mobile αντιπροσωπεύει πλέον τα 3/5 των συνολικών εσόδων του ομίλου, έχοντας καταγράψει σημαντική αύξηση στους συνδρομητές της μετά τη συγχώνευσή της με τη Sprint.

Κατά το δ' τρίμηνο του 2021, η T-Mobile πρόσθεσε 1,8 εκατ. συνδρομητές, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό στα 109 εκατ., ενώ από την πλευρά της η Deutsche Telekom ανέφερε 53,2 εκατ. πελάτες στη Γερμανία και 45,8 εκατ. στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κυοφορείται συμφωνία-μεγαθήριο για τις τηλεπικοινωνίες στην Ευρώπη, με DT, Vodafone και Orange

Μητσοτάκης για Deutsche Telekom: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα οι επενδύσεις άνω των 3 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider