Ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι ένα από τα πιο ισχυρά πρόσωπα της Meta

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι ένα από τα πιο ισχυρά πρόσωπα της Meta
Ο Νick Clegg, πήρε προαγωγή από τον Mark Zuckerberg για να γίνει Πρόεδρος Παγκόσμιων Υποθέσεων.

Ο πάλαι ποτέ δεύτερος πιο ισχυρός άνδρας της Βρετανίας, είναι σήμερα ένα από τα πιο ισχυρά πρόσωπα στην Meta, την εταιρεία που ήταν προηγουμένως γνωστή ως Facebook.

Ο λόγος για τον Nick Clegg, ο οποίος πήρε προαγωγή από τον CEO της Meta, Mark Zuckerberg για να γίνει Πρόεδρος Παγκόσμιων Υποθέσεων. Αναλαμβάνει, έτσι, την ευθύνη για «όλα τα ζητήματα πολιτικών» καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα μπαράζ ρυθμιστικών κανόνων σε όλο τον κόσμο.

Ο απόφοιτος του Κέιμπριτζ, ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό της Facebook το 2018 ως επικεφαλής πολιτικών και επικοινωνίας, ήταν στο παρελθόν ηγέτης του βρετανικού κεντρώου κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Πλέον θα είναι υπεύθυνος για αποφάσεις που θα επηρεάζουν τους δισεκατομμύρια ανθρώπους που χρησιμοποιούν το Facebook, το Instagram, το Messenger, το WhatsApp και τα προϊόντα Oculus -τα οποία ανήκουν όλα στην Meta.

O Nick Klegg. Φώτο: Getty Images

Του δίνει ηγετικό ρόλο ο Zuckerberg

Ο Zuckerberg δήλωσε ότι θέλει ο 55χρονος να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο επίπεδο του ιδίου και της Διευθύντριας Λειτουργιών Sheryl Sandberg, που εδώ και καιρό θεωρείται το Νο 2 στην ιεραρχία.

«Ο Nick θα ηγηθεί τώρα σε όλα τα ζητήματα πολιτικών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων μας με τις κυβερνήσεις καθώς αυτές υιοθετούν νέες πολιτικές και κανονισμούς αλλά και της δημόσιας προβολής των προϊόντων μας και της δουλειάς μας», έγραψε ο Zuckerberg σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο Clegg θα αναφέρεται απευθείας στον Zuckerberg, όπως συμβαίνει μέχρι στιγμής και με την Sandberg. Ο CEO της Meta πρόσθεσε ότι ο διορισμός αυτός θα επιτρέψει σε εκείνον και στην Sandberg να κάνουν ένα βήμα πίσω από τη λήψη αποφάσεων σε θέματα πολιτικής και να εστιάσουν στη δημιουργία νέων προϊόντων και στην επιχείρηση αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider