Bosch: Στο δεύτερο εξάμηνο η βελτίωση της έλλειψης των ημιαγωγών, λέει ο διευθύνων σύμβουλος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bosch: Στο δεύτερο εξάμηνο η βελτίωση της έλλειψης των ημιαγωγών, λέει ο διευθύνων σύμβουλος
Ο Stefan Hartung ελπίζει οι επιχειρήσεις να μπορούν να λειτουργούν κανονικά έως το 2023.

Η έλλειψη των ημιαγωγών θα μειωθεί σημαντικά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, εκτίμησε σε μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη, ο διευθύνων σύμβουλος της Bosch, Stefan Hartung, προσθέτοντας ότι ελπίζει οι επιχειρήσεις να μπορούν να λειτουργούν κανονικά έως το 2023.

Η εταιρεία εξαρτημάτων αυτοκινήτων, που κατασκευάζει επίσης οικιακά είδη και ενεργειακά συστήματα, ανακοίνωσε πως σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, τα έσοδα του 2021 ξεπέρασαν τα προ της πανδημίας επίπεδα, και ανήλθαν στα 78,8 δισ. ευρώ, με το περιθώριο EBIT να διαμορφώνεται στο 4%, από 2,8% ένα χρόνο νωρίτερα.

Παράλληλα, η Bosch σχεδιάζει να δαπανήσει 400 εκατ. ευρώ προκειμένου να διευρύνει τις εγκαταστάσεις των ημιαγωγών στη Γερμανία και τη Μαλαισία.

«Πέρυσι αισθανθήκαμε πολύ ξεκάθαρα ότι δεν είχαμε αρκετά τσιπ για να καλύψουμε τη ζήτηση», είπε ο Hartung. «Αυτό θα γίνει καλύτερο το 2022, σημαντικά και στο δεύτερο εξάμηνο. Ας ελπίσουμε ότι το 2023 θα μπορούμε να δουλέψουμε με τον ρυθμό που θέλουμε».

«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα», τόνισε. Η Bosch αναμένει να αυξήσει τα έσοδα και φέτος, από 78,8 δισ. ευρώ το 2021, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν «μεγάλες πρόσθετες διαταραχές».

Ο Hartung, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στις αρχές του έτους, επιδιώκει να κάνει τη Bosch κατάλληλη για τη στροφή στους κλάδους μπαταρίας και ψηφιακών υπηρεσιών. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τη Volkswagen AG για την ανάπτυξη μιας κοινής πλατφόρμας λογισμικού που θα προσφέρει λειτουργίες οδήγησης hands-free σε ολόκληρο τον στόλο της αυτοκινητοβιομηχανίας σε μια προσπάθεια να καλύψει τη διαφορά με την Tesla Inc.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider