Nissan: Ανεβάζει τις ετήσιες εκτιμήσεις - Επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nissan: Ανεβάζει τις ετήσιες εκτιμήσεις - Επενδύει στην ηλεκτροκίνηση
Αισιόδοξες εκτιμήσεις παρά τις ελλείψεις που καταγράφονται στον βιομηχανικό κλάδο και την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στην Ασία. 

Τις ετήσιες εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης αναβάθμισε η Nissan, «στοιχηματίζοντας» στην επιτυχία του σχεδίου της για την ανάκαμψη της εταιρείας, παρά τις ελλείψεις που καταγράφονται στον βιομηχανικό κλάδο και την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στην Ασία.

Ο ιαπωνικός κατασκευαστής αυτοκινήτων ανακοίνωσε πως αναμένει κέρδη 210 δισ. γεν (ή 1,8 δισ. δολάρια) για το οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου αυτού του έτους, από τα 180 δισ. γεν που ήταν η πρόβλεψη του Νοεμβρίου.

Η νέα εκτίμηση ξεπερνά επίσης την μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 202 δισ. γεν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Nissan Motor Co ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη γ΄ τριμήνου (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2021) σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 52,2 δισ. γεν ή 51,8 εκατ. δολάρια, σε σχέση με την εκτίμηση των αναλυτών για κέρδη ύψους 36,6 δισ. γεν.

Επενδύει 17,6 δισ. δολάρια για την ηλεκτροκίνηση τα επόμενα 5 χρόνια

Η Nissan στοχεύει να επενδύσει 2 τρισ. γεν (17,6 δισ. δολάρια) μέσα στην επόμενη πενταετία με στόχο την ενίσχυση του στόλου των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της.

Σύμφωνα με το CNBC, η διοίκηση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κυκλοφορήσει 23 νέα μοντέλα ηλεκτροκίνητων οχημάτων, εκ των οποίων τα 5 πλήρως ηλεκτρικά, μέχρι το 2030.

Ακόμα, στοχεύει στο 50% του εξηλεκτρισμού για τα οχήματα μάρκας Nissan κα Infiniti μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Renault, Nissan και Mitsubishi επενδύουν περισσότερα από 20 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider