O Ζούκερμπεργκ έχασε 29 δισ. δολάρια σε μια μέρα, από τη συντριβή της Meta

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
O Ζούκερμπεργκ έχασε 29 δισ. δολάρια σε μια μέρα, από τη συντριβή της Meta
Με τη χασούρα των 29 δισ. δολαρίων, ο ιδρυτής της Facebook έπεσε στην 12η θέση της λίστας των δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Το ποσό των 29 δισ. δολάρια έχασε ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο, λόγω της μεγάλης πτώσης στη μετοχή της Meta και στον απόηχο των οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε χθες ο αμερικανικός τεχνολογικός όμιλος.

Σύμφωνα με το Forbes, η μετοχή της Meta απώλεσε πάνω από 200 δισ. δολάρια σε αξία, στη μεγαλύτερη ημερήσια «κατρακύλα» μετοχής στα χρονικά των αμερικανικών επιχειρήσεων.

Η πτώση αυτή έριξε κατά 29 δισ. δολάρια την αξία του Ζούκερμπεργκ, στα 85 δισ. δολάρια, με τον ίδιο να διαθέτει το 12,8% των μετοχών του τεχνολογικού κολοσσού.

Με τη χασούρα των 29 δισ. δολαρίων, ο ιδρυτής της Facebook έπεσε στην 12η θέση της λίστας των δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Σημειώνεται πως οι απώλειες του Ζούκερμπεργκ είναι από τις υψηλότερες που έχουν καταγραφεί για επικεφαλής μεγάλης εταιρείας. Τον Νοέμβριο του 2021 ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, είχε δει στα χαρτιά να χάνει 35 δισ. δολάρια μετά από την ψηφοφορία που είχε θέσει ο ίδιος στο Twitter για το εάν πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla.

Υπενθυμίζεται πως ο ο Γουόρεν Μπάφετ κατάφερε σήμερα να ξεπεράσει τη μητρική του Facebook σε αξία.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η μετοχή της Meta έφτασε να σημειώνει πτώση έως και 25% στη συνεδρίαση της Wall Street, φέρνοντας την αξία της στα 677 δισ. δολάρια.

Αντίθετα, η Berkshire Hathaway του Μπάφετ έχει αξία που υπολογίζεται σε περίπου 708 δισ. δολάρια, στην 6η θέση με τις μεγαλύτερες σε αξία επιχειρήσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, πίσω από τις Apple, Microsoft, Alphabet (μητρικής της Google), Amazon.com και Tesla.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Meta: Έτοιμη να «σβήσει» 200 δισ. δολάρια στη μεγαλύτερη «κατρακύλα» στην ιστορία των αγορών

gazzetta
gazzetta reader insider insider