ByteDance: Fast track διάλυση του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού - Ως και 100 απολύσεις εργαζομένων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ByteDance: Fast track διάλυση του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού - Ως και 100 απολύσεις εργαζομένων
Στην εξ ολοκλήρου διάλυση ενός εκ των επιμέρους τμημάτων της διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού της προχώρησε η διοίκηση της κινεζικής ByteDance -η οποία μεταξύ άλλων έχει στην κατοχή της και την δημοφιλή εφαρμογή TikTok-, απόφαση που προκάλεσε έκπληξη τόσο στα ανώτατα στελέχη όσο και στους εργαζομένους της.

Στην εξ ολοκλήρου διάλυση ενός εκ των επιμέρους τμημάτων της διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού της προχώρησε η διοίκηση της κινεζικής ByteDance -η οποία μεταξύ άλλων έχει στην κατοχή της και την δημοφιλή εφαρμογή TikTok-, απόφαση που προκάλεσε έκπληξη τόσο στα ανώτατα στελέχη όσο και στους εργαζομένους της.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το δίκτυο CNBC, η διοίκηση του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού ανακοίνωσε την κατάργηση του τμήματος «Ανάπτυξης Ταλέντου» (Talent Development), γεγονός που αναμένεται να κοστίσει τις θέσεις τους σε περίπου 70 με 100 εργαζομένους της ByteDance σε παγκόσμια κλίμακα.

Όπως ανέφεραν πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας, οι ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια μίας τηλεδιάσκεψης με στελέχη της διοίκησης, ενώ μέχρι τότε κανείς δεν τους είχε προϊδεάσει σχετικά με την παραπάνω απόφαση.

Ωστόσο, κινεζικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν πως η απόφαση για την οριστική διάλυση του εν λόγω τμήματος HR της ByteDance είχε κοινοποιηθεί στους εργαζομένους της εταιρείας από τον προηγούμενο Δεκέμβριο, ενώ σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για άλλες θέσεις εργασίας εντός της εταιρείας.

Από την πλευρά της εταιρείας, εκπρόσωπος της ByteDance επιβεβαιώσει -μιλώντας στο CNBC- την κατάργηση του τμήματος Ανάπτυξης Ταλέντων, σημειώνοντας η πλειοψηφία των εργαζομένων απορροφήθηκε σε άλλα πόστα της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που επηρεάστηκαν από τις παραπάνω αλλαγές.

«Όλοι οι εργαζόμενοι της Talent Development μπόρεσαν να υποβάλουν αίτηση για διαφορετικές θέσεις εργασίας εντός της εταιρείας και οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους που επηρεάστηκαν βρήκαν νέους ρόλους μέσω εσωτερικών μετακινήσεων και έχουν ήδη ενσωματωθεί με επιτυχία στις νέες τους ομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ByteDance.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ByteDance: Η ιδιοκτήτρια του TikTok διαλύει το επενδυτικό τμήμα της

gazzetta
gazzetta reader insider insider