Κλειστό το αεροδρόμιο της Νάξου - Αρρώστησε ο μοναδικός υπάλληλος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλειστό το αεροδρόμιο της Νάξου - Αρρώστησε ο μοναδικός υπάλληλος
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για υποστελέχωση που έχει υποβαθμίσει τη λειτουργία πολλών παραμεθόριων αεροδρομίων.

Κλειστό παρέμεινε το αεροδρόμιο της Νάξου την Κυριακή 30/1, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς αρρώστησε ο μοναδικός υπάλληλος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για υποστελέχωση που έχει υποβαθμίσει τη λειτουργία πολλών παραμεθόριων αεροδρομίων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρει:

Χθες (30-1-2022) στις 20:26 τοπική ώρα έκλεισε το αεροδρόμιο της Νάξου λόγω ασθένειας του μοναδικού υπαλλήλου που παρέχει υπηρεσίες Πληροφοριών Πτήσεων (AFIS). Το περασμένο καλοκαίρι για τον ίδιο λόγο είχαν κλείσει τα αεροδρόμια της Ικαρίας, της Μήλου και της Κοζάνης ενώ πρόσφατα των Κυθήρων.

Στα 12 από τα 15 παραμεθόρια αεροδρόμια που παρέχουν την υπηρεσία Πληροφοριών Πτήσεων, υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος εξυπηρετώντας επιβατικές, νοσοκομειακές, στρατιωτικές πτήσεις καθ’ όλο το 24ωρο, χωρίς ρεπό και άδεια. Στα 7 από τα 12 δεν υπάρχει κανείς μόνιμος υπάλληλος και καλύπτονται με μετακινήσεις καθ’ όλο το χρόνο
αφήνοντας κενά υποστελέχωσης στα υπόλοιπα αεροδρόμια.

Κρούσμα Covid-19 στον Κρατικό Αερολιμένα Νάξου

Παράλληλα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με δική της ανακοίνωση τη Δευτέρα 31/1 επιβεβαίωσε την ύπαρξη κρούσματος της νόσου covid-19 σε υπάλληλο που υπηρετεί στον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Νάξου.

Κατόπιν τούτου, και εφαρμόζοντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, η ΥΠΑ μετά από την διαπίστωση του κρούσματος προχώρησε στην αντικατάσταση του υπαλλήλου και στην απολύμανση όλων των χώρων του Κρατικού Αερολιμένα Νάξου.

Από το γεγονός επηρεάστηκαν δυο (2) τακτικές πτήσεις εσωτερικού που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα το πρωί, οι οποίες έχουν ήδη επαναπρογραμματιστεί για αύριο Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022.

Η ΥΠΑ μεριμνώντας για την απρόσκοπτη λειτουργία του Αεροδρομίου της Νάξου ανακοινώνει ότι από Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 2022 όλες οι πτήσεις από και προς το νησί θα πραγματοποιούνται κανονικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider