Εγένετο… Sunterra ΙΚΕ – Η καλλιέργεια ντομάτας θερμοκηπίου, οι στόχοι και οι γνώριμοι μέτοχοι

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγένετο… Sunterra ΙΚΕ – Η καλλιέργεια ντομάτας θερμοκηπίου, οι στόχοι και οι γνώριμοι μέτοχοι
thermokipio thermi
Ποια είναι η νεοσύστατη εταιρεία και ποια γνωστά ονόματα είναι μέτοχοι.

Η καλλιέργεια κηπευτικών θερμοκηπίου, με αιχμή την καλλιέργεια ντομάτας, αποτελεί τη βασική στόχευση της Sunterra ΙΚΕ, μιας νέας εταιρείας που διεκδικεί με αξιώσεις σημαντικό μερίδιο μιας πολλά υποσχόμενης αγοράς.

Η σύσταση της εταιρείας έγινε μέσω της υπηρεσίας μιας στάσης μόλις στις 25 Ιανουαρίου 2022 και είναι μια ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία με έδρα τον δήμο Χαλανδρίου.

Πέραν της καλλιέργειας κηπευτικών θερμοκηπίου, με επίκεντρο τη ντομάτα, η νεοσύστατη Sunterra σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί επίσης στον τομέα των εργασιών τοποθέτησης μεταλλικών στεγάστρων, στο χονδρικό εμπόριο φρούτων και λαχανικών, καθώς και στο λιανικό εμπόριο φρούτων και λαχανικών σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Σύμφωνα με το καταστατικό που έχει δημοσιευθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), η πλήρης επωνυμία της εταιρείας είναι Sunterra Οικολογικά Θερμοκήπια ΙΚΕ, ενώ το νέο αυτό εγχείρημα ετοιμάζονται να «τρέξουν» γνωστά στελέχη του εγχώριου κλάδου τροφίμων.

Στη νέα εταιρεία συμμετέχουν τέσσερις μέτοχοι, με τους τρεις εξ αυτών να έχουν για χρόνια υπηρετήσει τον κλάδο της οργανωμένης λιανικής, μέσα από διάφορες θέσεις του ομίλου ΑΒ Βασιλόπουλος. Πρόκειται για τους: Κωνσταντίνο Μαχαίρα, Τρύφωνα Κολίντζα, Κωνσταντίνο Καζαντζή και Δημήτρη Πρίντζιο.

Τα γνώριμα στελέχη

Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο λιανικό εμπόριο στις ΗΠΑ. Τη διετία 1996-1997 υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής της Chipita International, ενώ στη συνέχεια διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ομίλου Delhaize και Διευθύνων Σύμβουλος Νοτιοανατολικής Ευρώπης για 19 χρόνια. Ο Τρύφων Κολίντζας είναι οικονομολόγος και πρώην ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΒ Βασιλόπουλος. Ο Δημήτρης Πρίντζιος είναι πρώην SVP Buying στη Διεύθυνση Αγορών της ΑΒ Βασιλόπουλος. Αποχώρησε πρόσφατα από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ, μετά από μια διαδρομή 30 ετών. Ο Κωνσταντίνος Καζαντζής είναι ιδιωτικός υπάλληλος.

Στον Δημήτρη Πρίντζιο η διαχείριση και εκπροσώπηση της εταιρείας

Οι τέσσερις μέτοχοι μετέχουν εξίσου - με 25% - στην εταιρεία, ενώ, βάσει όσων αναφέρονται στο καταστατικό της, η διαχείριση και εκπροσώπηση της Sunterra ΙΚΕ στον Δημήτρη Πρίντζιο, ο οποίος θα εκπροσωπεί την εταιρεία στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider