WhatsApp: Διορία ενός μήνα από την ΕΕ για να διευκρινίσει πώς χρησιμοποιούνται τα data των χρηστών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
WhatsApp: Διορία ενός μήνα από την ΕΕ για να διευκρινίσει πώς χρησιμοποιούνται τα data των χρηστών
Ανησυχίες αναφορικά με την έλλειψη σαφούς πληροφόρησης προς τους καταναλωτές σχετικά με τις συνέπειες της απόφασής τους να αποδεχτούν ή να απορρίψουν τους νέους όρους παροχής υπηρεσιών της εταιρείας.

Τελεσίγραφο με προθεσμία ενός μήνα έλαβε από την Κομισιόν η γνωστή πλατφόρμα επικοινωνίας WhatsApp για να διευκρινίσει τις πρόσφατες αλλαγές στους όρους παροχής υπηρεσιών και την πολιτική απορρήτου και να διασφαλίσει τη συμμόρφωσή τους με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των καταναλωτών.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί τις ανησυχίες αναφορικά με την έλλειψη σαφούς πληροφόρησης προς τους καταναλωτές σχετικά με τις συνέπειες της απόφασής τους να αποδεχτούν ή να απορρίψουν τους νέους όρους παροχής υπηρεσιών της εταιρείας, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Το WhatsApp πρέπει να διασφαλίσει ότι οι χρήστες κατανοούν σε τι συμφωνούν και πώς χρησιμοποιούνται τα προσωπικά τους δεδομένα, ιδίως όταν κοινοποιούνται σε επιχειρηματικούς εταίρους», δήλωσε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ, Ντιντιέ Ρέιντερς.

Το WhatsApp έχει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου για να επιστρέψει με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider