BBVA: Θα διανείμει μέρισμα άνω των 7 δισ. ευρώ για το 2021 και 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BBVA: Θα διανείμει μέρισμα άνω των 7 δισ. ευρώ για το 2021 και 2022
Τράπεζα BBVA στην Ισπανία
Μέρισμα άνω του ποσού των 7 δισ. ευρώ αναμένεται να διανείμει στους μετόχους της για το 2021 και το 2022 η ισπανική τράπεζα Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), όπως ανακοινώθηκε σήμερα δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου Τόρες Βίγια.

Μέρισμα άνω του ποσού των 7 δισ. ευρώ αναμένεται να διανείμει στους μετόχους της για το 2021 και το 2022 η ισπανική τράπεζα Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), όπως ανακοινώθηκε σήμερα δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου Τόρες Βίγια.

Σύμφωνα με το Reuters, στο παραπάνω ποσό -το οποίο αγγίζει περίπου το ένα πέμπτο της κεφαλαιοποίησης της τράπεζας- συμπεριλαμβάνεται ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 3,5 δισ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ταυτόχρονα περιλαμβάνει και το ποσό που θα δοθεί ως μέρισμα, γεγονός που έρχεται σε σύμπλευση με την απόφαση της τράπεζας να αποδίδει στους μετόχους της ποσοστό 40-50% των καθαρών κερδών της, ενώ ο Βίγια σημείωσε πως ο υπολογισμός του ποσού του μερίσματος πραγματοποιήθηκε με βάση τις εκτιμήσεις των κερδών από τους αναλυτές.

Τέλος, ο CEO της BBVA ανέφερε πως το πιστωτικό ίδρυμα παραμένει ανοιχτό σε ενδεχόμενες πρόσθετες επενδύσεις και διανομές μετοχών ώστε η πορεία της τράπεζας να παραμείνει εντός των περιθωρίων που έχουν συμφωνηθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BBVA: Πρόταση εξαγοράς της τουρκικής Garanti Bankasi, ύψους 2,25 δισ. ευρώ

Η BBVA «ανοίγει» τις συναλλαγές με Bitcoin στην Ελβετία

gazzetta
gazzetta reader insider insider