Bloomberg: Ρεκόρ διελεύσεων πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Ρεκόρ διελεύσεων πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ το 2021
Οι μεταφορικοί όγκοι θα είναι υψηλότεροι το 2022, παρά την αύξηση 6% στα τέλη διέλευσης από τον Φεβρουάριο.

Περισσότερα πλοία διέσχισαν τη Διώρυγα του Σουέζ το 2021 παρά ποτέ, ασχέτως του προσωρινού αποκλεισμού της από ένα σκάφος μήκους 400 μέτρων (το Ever Given) και τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι όγκοι των διακινούμενων φορτίων αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται φέτος, ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση ενός έργου για την επέκτασή της, δήλωσε η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ.

Η Διώρυγα του Σουέζ απέφερε στην Αίγυπτο έσοδα από τα τέλη διέλευσης ύψους 6,3 δισ. δολαρίων, από 20.694 πλοία που διήλθαν το 2021, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SCA Osama Rabie σε συνέντευξή του. Οι μεταφορικοί όγκοι θα είναι υψηλότεροι το 2022, παρά την αύξηση 6% στα τέλη διέλευσης από τον Φεβρουάριο, καθώς ναυπηγούνται περισσότερα πλοία, είπε ο Rabie.

Από αυτή την αύξηση εξαιρούνται οι μεταφορείς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Τα πλοία που χρησιμοποιούν “πράσινα” καύσιμα που πληρούν τα πρότυπα εκπομπών ρύπων των Ηνωμένων Εθνών μπορεί επίσης να είναι επιλέξιμα για έκπτωση, αν και αυτά τα σχέδια δεν έχουν οριστικοποιηθεί, δήλωσε ο Rabie.

Πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες διεύρυνσης και εμβάθυνσης της της διώρυγας του Σουέζ οι οποίες αναμένονται να ολοκληρωθούν έως τον Ιούλιο του 2023. Μετά το πέρας τους, αυτό θα επιτρέψει έως και 28% περισσότερα πλοία να περάσουν από τη διώρυγα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Διώρυγα του Σουέζ στη 2η θέση του Forbes για τις μεγαλύτερες εταιρείες logistics της Μέσης Ανατολής

Αίγυπτος: Καταρρίφθηκε το ημερήσιο ρεκόρ διελεύσεων από τη Διώρυγα του Σουέζ

gazzetta
gazzetta reader insider insider