ΕΥΔΑΠ: Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την κατασκευή νέων γραφείων στις εγκαταστάσεις της στο Γαλάτσι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΥΔΑΠ: Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την κατασκευή νέων γραφείων στις εγκαταστάσεις της στο Γαλάτσι
Με στόχο την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες της στο Γαλάτσι.

Έχοντας αναγνωρίσει την ανάγκη αναβάθμισης των κτιρίων στα οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες της Εταιρείας, αλλά και την ανάγκη για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος από τη λειτουργία της, η ΕΥΔΑΠ προχωρά σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την υποβολή ιδεών με στόχο την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες της στο Γαλάτσι.

Τα οφέλη από το νέο κτίριο

Σήμερα, αυτές οι υπηρεσίες της Εταιρείας στεγάζονται σε διαφορετικά σημεία στην περιοχή των Αθηνών, σε επτά ενοικιαζόμενα και ιδιόκτητα κτίρια.

Η μετεγκατάσταση τους σε ένα νέο κτίριο, που θα πληροί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου ενεργειακά αποδοτικού εργασιακού χώρου, θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση του εργασιακού περιβάλλοντος, στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών της, στην εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή και εθνική στρατηγική για την εξοικονόμηση ενέργειας και μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, στην ευκολότερη πρόσβαση ΑΜΕΑ , καθώς και στη μείωση των λειτουργικών εξόδων έως και 1,5 εκ. ευρώ το έτος.

Στόχος της Εταιρείας είναι οι υπηρεσίες να στεγάζονται σε κτίρια φιλικά για τους εργαζόμενους, τους επισκέπτες, τους κατοίκους, χαμηλού κόστους κατασκευής και λειτουργίας, με υψηλό κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος. Ο σχεδιασμός για το νέο κτιριακό συγκρότημα θα λαμβάνει υπόψη και την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση εργαζομένων και επισκεπτών από και προς την υπό κατασκευή νέα γραμμή μετρό 4 επί της Λεωφόρου Βεΐκου, πέρα από τις τωρινές διασυνδέσεις με τον ηλεκτρικό και το τρόλεϊ, που και αυτό θα αναβαθμιστεί, καθιστώντας τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας εύκολα προσεγγίσιμες από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στη συνολικότερη φιλοσοφία και στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της ΕΥΔΑΠ που έχει υιοθετηθεί και υλοποιείται σε όλους τομείς λειτουργίας της. Οι εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ αποτελούν σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας της γι’ αυτό με υπευθυνότητα αποφασίστηκε ένας ολιστικός τρόπος προσέγγισης που θα οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση του αποτυπώματος της εταιρείας.

Το αντικείμενο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού

Η φιλοσοφία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών αφορά τόσο στην ποιοτική αναβάθμιση της έννοιας του “κτιρίου γραφείων” και του περιβάλλοντος χώρου του, όσο και στη συνολική αναζωογόνηση του αστικού χώρου με βιοκλιματική προσέγγιση και βελτίωση του μικροκλίματος, ενσωματώνοντας περιβαλλοντικά «πράσινα» χαρακτηριστικά.

Ο διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί εντός του επόμενου δεκαημέρου αποσκοπεί στην εξεύρεση καινοτόμων λύσεων και πρωτοποριακών ιδεών που θα συμβάλλουν ευρύτερα στην αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση των κτιρίων γραφείων της Εταιρείας μας, προς όφελος των εργαζομένων μας.

Τα χρηματικά βραβεία για τις 6 προτάσεις που θα διακριθούν ανέρχονται συνολικά σε €115.000.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΥΔΑΠ: Το growth story και το δεκαετές επενδυτικό πλάνο ύψους 1,1 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider